ASF. Tranzacțiile cu criptoactive, dar și investițiile în astfel de instrumente presupun riscuri ridicate

13 ian. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 32
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit paginii oficiale (www.asfromania.ro), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a atras atenția asupra faptului că tranzacțiile cu criptoactive, dar și investițiile în astfel de instrumente presupun riscuri ridicate, în contextul în care, la nivelul Uniunii Europene, dar și în România nu există legislație în vigoare care să reglementeze aceste operațiuni.

Avertizarea a fost făcută în urma publicării, de către Comisia Europeană, a unui Proiect de Regulament pentru piețele de criptoactive, prin care dorește reglementarea acestora, definind tipurile de token-uri și stabilind o serie de cerințe aplicabile emitenților.

De asemenea, proiectul vizează condițiile de autorizare și de funcționare a furnizorilor de servicii de criptoactive, cerințele în materie de transparență și publicare de informații pentru emiterea de criptoactive și admiterea la tranzacționare a acestora, precum și interdicțiile și cerințele pentru prevenirea abuzului de piață.

Totodată, prin acest proiect se urmărește încurajarea inovației, eliminarea incertitudinilor cu privire la aceste piețe, clarificarea unor aspecte importante pentru bunul mers al piețelor de criptoactive și punerea bazelor unui cadru de dezvoltare uniform la nivelul Uniunii Europene.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și ASF. Deciziile adoptate de Consiliu în cadrul ședinței din 6 ianuarie 2021

ASF. Tranzacțiile cu criptoactive, dar și investițiile în astfel de instrumente presupun riscuri ridicate was last modified: ianuarie 13th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter