ASF. Tarifele de referinţă pentru asigurarea obligatorie RCA începând din luna august 2021

12 oct. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 69

Conform site-ului oficial (www.asfromania.ro), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat noile tarife de referință pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, aplicabile din luna august 2021.

Astfel, „Raportul cu privire la determinarea tarifelor de referință pentru asigurarea obligatorie RCA – august, 2021” poate fi vizualizat aici.

Menționăm că, de exemplu, în cazul persoanelor fizice cu vârsta de până în 30 de ani, pentru un vehicul de maximum 3,5 tone, destinat transportului de călători, prima brută de referință maximală variază între 1.129 și 3.080 de lei, în funcție de capacitatea cilindrică a acestuia.

Totodată, în cazul persoanelor fizice cu vârsta mai mare de 60 de ani, pentru același tip de vehicul, prima brută de referință maximală variază între 719 și 2.090 de lei, în funcție de capacitatea cilindrică a acestuia.

De asemenea, infograficele cu tarifele de referință pentru asigurarea RCA pot fi consultate aici.

Nu în ultimul rând, ASF atenționează că toți clienții care primesc de la cel puțin trei asigurători diferiți oferte ale căror prime de asigurare RCA sunt cu 36% mai mari față de tariful de referință, aferent segmentului de risc din care fac parte, sunt încadrați în categoria asiguraților cu risc ridicat, potrivit Legii nr. 132/2017, și au dreptul să solicite Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) o ofertă pentru încheierea unui contract RCA.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și ASF. A început Caravana de promovare a asigurărilor obligatorii de locuințe (PAD)

ASF. Tarifele de referință pentru asigurarea obligatorie RCA începând din luna august 2021 was last modified: octombrie 12th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter