Art. 4 din Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007 – completare (O.U.G. nr. 5/2018)

19 feb. 2018
Vizualizari: 1706
Actul modificatActul modificatorSumar
Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007
(M. Of. nr. 262 din 19 aprilie 2007; cu modif. ult.)
O.U.G. nr. 5/2018
(M. Of. nr. 152 din 19 februarie 2018)
– introduce: art. 4 alin. (3)-(7)

În M. Of. nr. 152 din 19 februarie 2018, s-a publicat O.U.G. nr. 5/2018 pentru completarea art. 4 din Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007 (M. Of. nr. 262 din 19 aprilie 2007; cu modif. ult.).

Vă prezentăm, în continuare, completarea adusă respectivului act normativ:

 

Art. 4 alin. (3)-(7) din Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007 (modificată prin O.U.G. nr. 5/2018)

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 4 din Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007, după alin. (2) se introduc cinci noi alineate, alin. (3)-(7), cu următorul cuprins:

„(3) Prin excepție de la prevederile alin. (1) lit. d), în situații de urgență, determinată de incendii,  cutremure, inundații, alte calamități naturale sau evenimente imprevizibile și care nu se datorează sub nicio formă unei acțiuni sau inacțiuni a autorității contractante, a operatorilor de transport rutier sau a transportatorilor autorizați, după atribuirea gestiunii serviciului de transport public local în modalitățile prevăzute la art. 21, operatorii de transport rutier sau transportatorii autorizați pot utiliza, în baza unui contract de comodat, definit potrivit art. 2.146 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, mijloace de transport în comun, indiferent de județul în care sunt înmatriculate sau înregistrate, pe o perioadă mai mică de 2 ani, pentru îndeplinirea obligaților prevăzute în contractul de delegare a serviciului de transport public local.

(4 ) Pentru situația reglementată la alin. (3) poate avea calitatea de comodant orice operator de transport rutier sau unitate administrativ-teritorială, cu excepția autorității contractante care a încheiat contractul de delegare a serviciului de transport public local, de pe raza unității administrativ-teritoriale unde este înregistrată situația de urgență respectivă.

(5) Încheierea contractului de comodat prevăzut la alin. (3) se realizează în baza hotărârii consiliului local a unității administrativ-teritoriale, în calitate de autoritate contractantă care a atribuit contractul de delegare a serviciului de transport public local, care se modifică și completează, prin act adițional, în scopul și pe durata prevăzute la alin. (3), cu respectarea îndeplinirii condițiilor prealabile privind parcul de vehicule corespunzătoare serviciului atribuit, în condițiile legii.

(6) Prin hotărâre a consiliului local se declară situația de urgență care determină încheierea contractului de comodat, potrivit alin. (3), în baza constatării imposibilității de îndeplinire de către operatorul de transport rutier sau transportatorul autorizat a obligațiilor prevăzute în contractul de delegare a  serviciului de transport public local.

(7) Dacă sunt prevăzute în contractul de delegare a serviciului de transport public local pe raza unei unități administrativ-teritoriale comodante, mijloacele de transport în comun date în comodat conform alin. (3) pot fi numai cele destinate acoperirii imobilizărilor și rezervelor”.

Art. 4 din Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007 – completare (O.U.G. nr. 5/2018) was last modified: februarie 19th, 2018 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.