Aritmetica PNL: Cum intră Nicolae Ciucă în turul 2

23 oct. 2024
Vizualizari: 364

Alegerile prezidențiale intră într-o nouă etapă, după ce președintele PNL, Nicolae Ciucă, candidat la Președinție, a făcut marți un apel fără precedent către contracandidata sa, Elena Lasconi (USR), să se retragă din cursa prezidențială și să susțină cu adevărat un proiect de dreapta.

„Noi am intrat la guvernare cu PSD pentru că USR nu a făcut nimic altceva decât a depus o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern. (…) Și-a schimbat leadership-ul. Știți foarte bine că respect tot ceea ce înseamnă partea aceasta de contracandidați, când este vorba de o doamnă contracandidat cu atât mai mult. Fac un apel la doamna să înțeleagă un pic aritmetica și politică și reală. 8% în alegerile locale înseamnă mult mai puțin decât 30%. Motiv pentru care fac apel public la dumneaei să înțeleagă să se retragă și să vină să susțină cu adevărat un proiect de dreapta”, a spus Nicolae Ciucă, la România Tv, scrie Agerpres.

„Eu am discutat cu dumneaei, nu este niciun fel de secret. Sunt convins că votanții USR înțeleg ce spun acum și sunt în măsură să facă o diferență între ceea ce înseamnă valoarea fiecăruia dintre noi și modul în care fiecare dintre noi putem să compatibilizăm cu ceea ce înseamnă funcția de președinte al României”, a arătat Nicolae Ciucă, mai notează Agerpres.

Replica Elenei Lasconi a venit pe Facebook.

„Bună ziua, România! Bună ziua, domnule Ciucă! Breaking News: Și azi candidez la președinția României”, a scris Elena Lasconi, miercuri, într-un mesaj pe Facebook, scrie B1TV.

Războiul sondajelor continuă. Un sondaj de opinie INSCOP, realizat în perioada 11-18 octombrie, plasează AUR pe a doua poziție în cursa electorală pentru parlamentare și UDMR sub pragul electoral.

„PSD se află pe primul loc în intenția de vot pentru alegerile parlamentare cu 30,2%, urmat de AUR cu 21,4%, PNL cu 13,2% și USR cu 12,7%, conform unui sondaj de opinie INSCOP, realizat în perioada 11 – 18 octombrie. Potrivit cercetării sociologice, la alegerile parlamentare, Partidul SOS România ar obține 8,1% din voturi, UDMR – 3,7%, REPER – 2,5%, PNCR (Partidul Național Conservator Român) – 2,3%, PER – 2,1%, PMP – 1,4%, iar Forța Dreptei – 0,6%. De asemenea, 1,3% dintre respondenți au indicat că ar vota un independent, iar 0,5% alt partid”, relatează Agerpres.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, în ședința de Guvern, că românii vor plăti și anul viitor aceleași impozite pe proprietate.

„Anul viitor românii plătesc aceleași impozite pe proprietate. Am amânat până la 1 ianuarie 2026 aplicarea noului mod de calcul a valorii impozabile pentru clădiri, pe baza valorii din studiile de piață”, a precizat, miercuri, șeful Executivului, înainte de ședința de Guvern, scrie Libertatea.

„Până atunci, Ministerul Finanțelor trebuie să își construiască o structură specializată, iar Agenția de Cadastru are obligația de a furniza date către această structură”, a adăugat Marcel Ciolacu, mai notează Libertatea.

Rusia a propus înființarea unei burse de cereale între statele membre ale grupului BRICS.

„Țările BRICS se numără printre cei mai mari producători mondiali de cereale, legume și oleaginoase. În acest sens, propunem crearea unei burse de cereale între țările BRICS”, le-a spus Putin liderilor prezenți la summitul din Kazan, scrie Adevărul.

„Potrivit lui Putin, această inițiativă va ajuta la protejarea piețelor naționale de interferențele externe negative, speculații și încercările de a crea lipsuri artificiale de alimente. În discursul său, Putin a făcut de asemenea referire la crearea unei platforme de investiții la nivelul BRICS, care va facilita investițiile între țările BRICS și ar putea fi utilizată și pentru investiții în alte țări din emisfera sudică”, mai arată Adevărul.

„Constituit inițial din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, ale căror nume au dat acronimul BRICS, acest grup s-a extins anul acesta cu încă patru membri, respectiv Egipt, Emiratele Arabe Unite, Etiopia și Iran. Recent și-au exprimat public intenția de adera la acest grup mai multe țări, printre care se numără Turcia, Azerbaidjan sau Cuba, iar în total aproximativ 30 de state ar dori să se alăture grupului, potrivit mai multor oficiali”, mai notează Adevărul

Premierul maghiar, Viktor Orban, a acuzat miercuri oficialii Uniunii Europene că încearcă să răstoarne cabinetul său și să instaleze un „guvern marionetă” în Ungaria.

Știm că ei vor să ne forțeze să intrăm în război [în Ucraina], ei vor să își impună migranții asupra noastră (…) și să ne dea copiii pe mâna activiștilor de gen”, a acuzat Orban de pe podiumul instalat în parcul din capitala ungară, scrie Adevărul.

„Noi știm că ei au un guvern marionetă [în minte], partidul pe care vor să îl impună asupra noastră”, a adăugat el, o aluzie la Tisza, formațiunea politică fondată de Peter Magyar, mai arată Adevărul.

Seară liniștită!

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Aritmetica PNL: Cum intră Nicolae Ciucă în turul 2 was last modified: octombrie 23rd, 2024 by Claudiu Pamuc

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: