Aritmetica moţiunii

20 iun. 2017
Vizualizari: 778

Mâine se hotărăște soarta guvernului Grindeanu. Mâine vom ști ce se va întâmpla și în PSD în viitorul apropiat. Cert este că echipa Grindeanu-Ponta îi dă dureri mari de cap lui Liviu Dragnea. Deocamdată se fac calcule. PNL a ieșit din aceste socoteli prin vocea lui Ludovic Orban, care a spus că nu se amestecă în criza din PSD.

Deși au fost curtați de PSD în ultimele zile, liderii UDMR au hotărât azi să nu participe la ședința de miercuri.

„Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat marți că aleșii formațiunii nu vor participa la ședința de miercuri în care se va da votul pe moțiunea de cenzură la adresa guvernului Grindeanu. Uniunea Democrată a Maghiarilor din România s-a reunit la ora 11:30 în ședință pentru reevaluarea protocolului cu PSD, după ce mai multe proiecte ce vizau comunitatea maghiară au fost retrase de pe ordinea de zi, iar comisiile de la Camera Deputaților au fost anulate”, scrie Mediafax.

Ce s-a întâmplat de PSD, nu a ajuns la un acord cu UDMR?

Presa scrie și despre parlamentari din PSD care s-au opus astăzi proiectelor ce vizau comunitatea maghiară.

„Deputatul social-democrat Corneliu-Florin Buicu, președinte al Comisiei de Sănătate de Camera Deputaților, a anunțat, marți, într-o postare pe Facebook, că nu va vota niciodată legi care să aducă atingere țării și poporului, făcând referire la proiectele de lege ale UDMR susținute luni în Parlament”, scrie Mediafax.

Vocea sa nu a fost singulară în interiorul PSD.

„Conducerea PSD a convocat parlamentarii formațiunii, marți, la ora 18:00, la o nouă discuție care va avea loc la Rin Grand Hotel. Conducerea partidului vrea să vadă pe câți aleși se bazează la votul de miercuri din Parlament”, mai scrie Mediafax.

Cotidianul scrie despre calculele lui Tăriceanu în privința moțiunii.

Călin Popescu-Tăriceanu susține în continuare că voturile pentru moțiunea de cenzură există. Președintele Senatului a precizat că sunt 16 sau 17 parlamentari, dintre care unii din coaliție, care nu o votează.

„(…) La moțiunile de cenzură se fac discuții în toate direcțiile. (…) Avem o cifră pe care v-am spus-o. Este cu vârf și îndesat o majoritate necesară ca moțiunea să treacă. (…) Am făcut și socoteala inversă. Știm și care sunt cei care vor vota împotriva moțiunii, deci ne-am asigurat că lucrurile sunt în regulă. (…) Cu aproximație 16 sau 17, dar nu sunt numai din coaliție, din aproximările pe care le am. Sunt, de exemplu, cei cinci parlamentari care au plecat de la noi și care nu fac parte din coaliție”, a afirmat Tăriceanu, notează Cotidianul.

Cu toate îngrijorările existente, președintele PSD, Liviu Dragnea, se gândește la un nou guvern și un nou premier.

„Liviu Dragnea își pregătește noul Executiv. Potrivit unor surse politice, liderul PSD a făcut deja o listă cu cei care vor face parte din noul Executiv. Florin Georgescu este propunerea pentru premier, în timp ce Teodorovici ar putea ajunge la Finanțe”, scrie pe surse, Mediafax.

În acest timp, însă, leul se depreciază la o valoare istorică.

„Un nou record negativ pentru leu, pe fondul tensiunilor politice, dar și al unor influențe internaționale. Banca Națională a României a afișat marți o cotație oficială de 4.5957 lei/euro, un record al ultimilor aproape cinci ani”, anunță TVR.

„Camera Deputaților a adoptat, marți, o propunere legislativă potrivit căreia majorările anuale ale valorii punctului de pensie reprezintă praguri minime”, notează Agerpres.

Ședința de Guvern programată pentru azi, ora 12:00, a fost amânată pentru joi, după votul în Parlament al moțiunii de cenzură.

„Un secretar de stat de la Ministerul Justiției, Mariana Moț, a dat peste cap ședința de marți pe motiv că i s-a făcut rău. Demnitarul a fost delegat de către ministrul demisionar de la Justiție, Tudor Toader. Mariana Moț pretinde că i s-a făcut rău și nu poate participa la ședința de Guvern, prezența acesteia fiind obligatorie, mai ales în condițiile în care Ministerul Justiției trebuie să avizeze majoritatea actelor normative, pentru a fi transmise la Monitorul Oficial”, notează Cotidianul.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

ÎCCJ a luat astăzi o decizie definitivă în cazul fostului secretar de stat, Ovidiu Puțura.

„Ovidiu Puțura, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, a fost condamnat, marți, la cinci ani de închisoare pentru dare de mită și trafic de influență de către Înalta Curte de Casație și Justiție, decizia fiind definitivă”, scrie Mediafax.

Mâine vom ști care va fi soarta echipei Grindeanu –Ponta. Trece sau nu moțiunea?

Seară frumoasă!

Aritmetica moțiunii was last modified: iunie 20th, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: