[UPDATE: Rectificare] Aprobarea Schemei de ajutor de stat – Sprijin pentru IMM-uri în vederea depăşirii crizei economice generate de pandemia de COVID-19 (OMFE și OMEEMA nr. 1060/2857/2020)

21 sept. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
121 views

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 18 septembrie 2020: Rectificare

În M. Of. nr. 858 din 18 septembrie 2020 a fost publicată o rectificare la Ordinul ministrului fondurilor europene și al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri nr. 1060/2857/2020 pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat – Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia de COVID-19, publicat în M. Of. nr. 835 din 11 septembrie 2020.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Astfel, în anexa la OMFE și OMEEMA nr. 1060/2857/2020, se fac următoarele rectificări:

– la pct. 6.6 lit. a)-c), în loc de: „pentru IMM-urile/ONG-urile care…” se va citi: „pentru IMM-urile cu domeniile de activitate eligibile din anexa nr. 2/ONG-urile care…”;

– la pct. 6.7 partea introductivă, în loc de: „…sunt IMM-urile/ONG-urile care…” se va citi: „…sunt IMM-urile cu domeniile de activitate eligibile din anexa nr. 2/ONG-urile care…”


Actul publicat în Monitorul Oficial

Sumar

Ordinul ministrului fondurilor europene și ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri nr. 1060/2857/2020 pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat – Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia de COVID-19

(M. Of. nr. 835 din 11 septembrie 2020)

Se aprobă Schema de ajutor de stat – Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia de COVID-19

În M. Of. nr. 835 din 11 septembrie 2020 s-a publicat Ordinul ministrului fondurilor europene și ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri nr. 1060/2857/2020 pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat – Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia de COVID-19.

Vă prezentăm, în cele ce urmează, dispozițiile regăsite în respectivul ordin.

Art. 1

Se aprobă Schema de ajutor de stat – Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia de COVID-19, aferentă Programului operațional Competitivitate (POC 2014-2020), axa prioritară (AP) 3 – Sprijinirea IMM-urilor ca reacție la pandemia de COVID-19, prioritatea de investiții 3d – Sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și de a se angaja în procesele de inovare, obiectiv specific OS 3.1. – Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor afectate de pandemia de COVID-19, acțiunea 3.1.1. Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia de COVID-19, al cărei conținut este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin”.

Art. 2

Schema de ajutor de stat – Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia de COVID-19 este finanțată din fonduri externe nerambursabile asigurate din Programul operațional Competitivitate, în condițiile legii”.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Art. 3

„Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Redăm, în continuare, structura Schemei de ajutor de stat – Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia de COVID-19.

1. Dispoziții generale

2. Baza legală

3. Definiții

4. Forma ajutorului

5. Durata și bugetul schemei

6. Valoarea maximă a ajutorului de stat, beneficiarii, criteriile de eligibilitate și cheltuieli eligibile

Măsura 1 – Microgrant în sumă fixă

Măsura 2 – Grant pentru capital de lucru

Măsura 3 – Grant pentru investiții în activități productive

7. Cumulul ajutoarelor de stat

8. Domeniu de aplicare

9. Implementarea schemei

10. Dispoziții privind transparența, monitorizarea și raportarea

11. Controlul beneficiarilor schemei și recuperarea ajutorului de stat

De asemenea, precizăm că anexa nr. 1, care curpinde Domeniile de activitate eligibile pentru PFA/ONG0uri cu activitate economică [art. 5 alin. (1) lit. b)] în cadrul măsurii 1 „Microgrant pentru capital de lucru”, iar anexele nr. 2 și 3, care cuprind listele sectoarelor elibigile pentru măsurile 2 și 3, fac parte integrantă din prezentul ordin.

În ultimul rând, menționăm faptul că în cadrul anexei nr. 4 sunt prezentate criteriile de selecție la finanțare a proiectelor de invesții aferente măsurii 3.

[UPDATE: Rectificare] Aprobarea Schemei de ajutor de stat – Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia de COVID-19 (OMFE și OMEEMA nr. 1060/2857/2020) was last modified: septembrie 21st, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter