Aprobarea Programului de pregătire profesională continuă aferent anului 2017 (HCCF nr. 2/2017)

9 mart. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 668

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul normativ publicat în Monitorul OficialSumar
HCCF nr. 2/2017
(M. Of. nr. 162 din 6 martie 2017)
Cap. I („Dispoziții generale”)
Cap. II („Organizarea și desfășurarea Programului de pregătire profesională continuă aferent anului 2017, în sălile de curs”)
Cap. III („Organizarea și desfășurarea Programului de pregătire profesională continuă aferent anului 2017, sub formă de cursuri online”)

În M. Of. nr. 162 din 6 martie 2017, a fost publicată HCCF nr. 2/2017 privind aprobarea Programului de pregătire profesională continuă aferent anului 2017.

Monitor Dosare

În continuare, vom prezenta structura respectivei hotărâri.

Cap. I („Dispoziții generale”)
Cap. II („Organizarea și desfășurarea Programului de pregătire profesională continuă aferent an
ului 2017, în sălile de curs”)
Cap. III („Organizarea și desfășurarea Programului de pregătire profesională continuă aferent a
nului 2017, sub formă de cursuri online”)

În continuare, vom prezenta dispozițiile respectivei hotărâri.

Cap. I („Dispoziții generale”)

Potrivit dispozițiilor capitolului I, Camera Consultanților Fiscali elaborează Programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2017, în conformitate cu prevederile Normelor privind pregătirea profesională continuă a consultanților fiscali, aprobate prin HCCF nr. 7/2007, cu modificările ulterioare.

Acest program se adresează tuturor membrilor Camerei Consultanților Fiscali, respectiv: consultanți fiscali activi, consultanți fiscali asistenți și consultanți fiscali inactivi.

Pregătirea profesională continuă este un drept și, în același timp, o obligație a membrilor Camerei Consultanților Fiscali, în ceea ce privește actualizarea cunoștințelor și formarea eficientă, cu garantarea calității serviciilor prestate către clienți. Totodată, pregătirea profesională continuă este o exigență impusă prin Codul privind conduita etică și profesională în domeniul consultanței fiscale, aprobat prin Hotărârea Consiliului superior al Camerei Consultanților Fiscali nr. 3/2007.

Programul se va desfășura sub următoarele forme:

– cursuri de pregătire profesională la sală (teorie și aplicații pe studii
de caz);
– cursuri online.

Astfel, pentru consultanții fiscali activi și pentru consultanții fiscali asistenți un număr de 30 de ore de pregătire profesională, iar pentru consultanții fiscali inactivi un număr de 15 ore de pregătire profesională.

Acest program nu este obligatoriu în anul în care membrii Camerei Consultanților Fiscali au susținut examenul pentru atribuirea calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent. În situația în care consultanții fiscali și consultanții fiscali asistenți au efectuat ore de pregătire profesională în anul în care au susținut examenul pentru atribuirea acestor calități, aceste ore se vor include în numărul de ore de pregătire profesională aferente anului următor.

Cap. II („Organizarea și desfășurarea Programului de pregătire profesională continuă aferent anului 2017, în sălile de curs”)

Original Black Friday pe UJmag.ro!

În capitolul al II-lea este prevăzut faptul că Programul de pregătire profesională continuă în sălile de curs este structurat pe module de pregătire, așa cum rezultă din anexa nr. 1, care face parte integrantă din respectivul program.

Astefel, organizarea și desfășurarea acțiunilor în cadrul Programului se realizează în 7 centre zonale, respectiv: București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara. Fiecare acțiune organizată cuprinde mai multe module, care totalizează 15 ore de pregătire profesională. Calendarul acțiunilor de pregătire profesională continuă aferent anului 2017 sub formă de cursuri la sală este prezentat în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul program.

Înscrierea membrilor Camerei Consultanților Fiscali la una dintre acțiunile cuprinse în Programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2017 se face direct pe site-ul Camerei Consultanților Fiscali sau prin transmiterea unei cereri de înscriere la Direcția de învățământ a Camerei Consultanților Fiscali, prin poștă, fax sau e-mail, cu cel puțin 15 zile înaintea organizării acțiunii. Orice situație de anulare a înscrierilor la cursuri trebuie să fie efectuată cu cel puțin 5 zile înainte de data de începere a cursurilor.

Cap. III („Organizarea și desfășurarea Programului de pregătire profesională continuă aferent anului 2017, sub formă de cursuri online”)

Conform capitolului al III-lea, tematica cursurilor de pregătire profesională în sistem online va fi stabilită pe parcursul desfășurării Programului de pregătire profesională continuă aferent anului 2017, în funcție de necesitățile și cerințele intervenite.

Aprobarea Programului de pregătire profesională continuă aferent anului 2017 (HCCF nr. 2/2017) was last modified: martie 9th, 2017 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter