Aprobarea procedurilor privind definitivarea impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice, precum și a modelului și conținutului unor formulare (OPANAF nr. 2093/2018)

31 aug. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 403

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul publicat în MonitorSumar
Aprobarea procedurilor privind definitivarea impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice, precum și a modelului și conținutului unor formulare, reglementate prin OPANAF nr. 2093/2018

(M. Of. nr. 745 din 29 august 2018)

Stabilirea impozitului pe venitul/câștigul net anual impozabil datorat și regularizarea acestuia cu plățile anticipate datorate de contribuabili pentru anul 2017 se efectuează de compartimentul cu atribuții de gestiune registru contribuabili și declarații fiscale persoane fizice din cadrul organului fiscal central competent.

În M. Of. nr. 745 din 29 august 2018 s-a publicat Ordinul ANAF nr. 2093/2018 pentru aprobarea procedurilor privind definitivarea impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice, precum și a modelului și conținutului unor formulare.

Campania Back to  Law School

OPANAF nr. 2093/2018 aprobă următoarele:

Procedura de stabilire a impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice și de emitere a deciziilor de impunere anuală (anexa nr. 1).

Procedura privind stabilirea sumei reprezentând până la 2% din impozitul pe venitul anual datorat pentru susținerea entităților nonprofit/unităților de cult și a cheltuielilor admise cu bursele private, acordate potrivit legii (anexa nr. 2).

De asemenea, respectivul ordin aprobă modelul și conținutul următoarelor formulare:

a) 250 „Decizie de impunere anuală pentru veniturile realizate din România de persoanele fizice”, cod 14.13.02.13/a, prevăzut în anexa 3;

b) 251 „Decizie de impunere anuală pentru veniturile realizate din străinătate de persoanele fizice”, cod 14.13.02.13/5a, prevăzut în anexa 4.

Potrivit art. 4, din ordin, formularele sus-menționate se utilizează pentru definitivarea impozitului anual datorat pe veniturile realizate de persoanele fizice în anul 2017.

De asemenea, până la data de 30 octombrie 2018, organul fiscal central competent stabilește impozitul pe venitul/câștigul net anual impozabil datorat, emite și transmite deciziile de impunere anuală.

Potrivit art. 5, caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, de utilizare și de păstrare a formularelor de la art. 3 sunt prevăzute în anexa nr. 5.

De asemenea, se mai menționează faptul că prevederile cuprinse în ordin se aplică pentru veniturile realizate de persoanele fizice în anul 2017.

Aprobarea procedurilor privind definitivarea impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice, precum și a modelului și conținutului unor formulare (OPANAF nr. 2093/2018) was last modified: august 31st, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter