Aprobarea Normelor privind pregătirea profesională continuă a consultanţilor fiscali şi a consultanţilor fiscali asistenţi (HCSCCF nr. 2/2020)

6 feb. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 408
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul publicat

Sumar
 

Hotărârea nr. 2/2020 a Consiliului superior al Camerei Consultanților Fiscali privind aprobarea Normelor privind pregătirea profesională continuă a consultanților fiscali și a consultanților fiscali asistenți

(M. Of. nr. 76 din  3 februarie 2020)

Se aprobă Normele privind pregătirea profesională continuă a consultanților fiscali și a consultanților fiscali asistenți

În M. Of. nr. 76 din data de 3 februarie 2020 a fost publicată Hotărârea nr. 2/2020 a Consiliului superior al Camerei Consultanților Fiscali privind aprobarea Normelor privind pregătirea profesională continuă a consultanților fiscali și a consultanților fiscali asistenți.

Vă prezentăm, în continuare, dispozițiile respectivei hotărâri.


Art. 1

„Se aprobă Normele privind pregătirea profesională continuă a consultanților fiscali și a consultanților fiscali asistenți, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre”.

Art. 2

„Direcția de învățământ va duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri”.

Art. 3

„La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Hotărârea Conferinței naționale a Camerei Consultanților Fiscali nr. 7/2007 pentru aprobarea Normelor privind pregătirea profesională continuă a consultanților fiscali, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 50 din 22 ianuarie 2008, cu modificările ulterioare, se abrogă”.

Art. 4

„Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă prezentăm cele mai importante prevederi din Normele privind pregătirea profesională continuă a consultanților fiscali și a consultanților fiscali asistenți regăsite în anexa prezentei hotărâri.

Art. 3

„În procesul de pregătire permanentă, membrii Camerei Consultanților Fiscali sunt asistați de Direcția de învățământ, care poate recomanda sau, după caz, poate furniza materialele de specialitate necesare pentru pregătirea profesională și pentru informarea periodică”.

Art. 5

„La elaborarea Programului de pregătire profesională continuă a consultanților fiscali și a consultanților fiscali asistenți, Direcția de învățământ va avea în vedere următoarele considerente:

a) modificările legislației fiscale;

b) propunerile consultanților fiscali cu privire la domeniile de formare și temele de interes ce urmează a fi dezbătute;

c) propunerile specialiștilor din Ministerul Finanțelor Publice;

d) propunerile asociațiilor profesionale;

e) evaluarea rezultatelor formării profesionale din anii anteriori”.

Art. 10

„În vederea înscrierii la cursuri, membrii vor fi informați de către Camera Consultanților Fiscali cu cel puțin 15 zile înaintea organizării acestora”.

Art. 12

„Camera Consultanților Fiscali va organiza gratuit, în limita veniturilor bugetare, programe de pregătire profesională în domeniile aprobate pentru anul în curs. Pentru alte activități desfășurate de Direcția de învățământ pe linia pregătirii profesionale, taxele de participare se stabilesc pe principiul acoperirii cheltuielilor impuse de organizarea și derularea acțiunilor de pregătire profesională, cu respectarea tarifelor pentru plata lectorilor aprobate de conducerea Camerei Consultanților Fiscali”.

Art. 13

„(1) Membrii Camerei Consultanților Fiscali care au absolvit într-un an calendaristic cursuri organizate de Ministerul Finanțelor Publice, de asociațiile profesionale sau de societățile de profil din țară, în baza acordurilor încheiate de Camera Consultanților Fiscali cu acestea, pot solicita includerea numărului de ore efectuate în orele de pregătire profesională prevăzute de prezentele norme.

(2) Membrii Camerei Consultanților Fiscali care au participat la seminare, conferințe, colocvii internaționale pe teme fiscale sau pe probleme legate de profesia de consultant fiscal pot solicita includerea numărului de ore efectuate în orele de pregătire profesională prevăzute de prezentele norme”.

Art. 14

„(1) Membrii Camerei Consultanților Fiscali care, în mod justificat, nu efectuează anual numărul de ore de curs prevăzut în prezentele norme și nu fac dovada participării la una dintre formele de instruire organizate de Camera Consultanților Fiscali vor efectua pregătirea profesională obligatorie în anul următor, în caz contrar nu vor putea obține viza anuală pentru exercitarea profesiei.

(2) Refuzurile nejustificate ale unor membri ai Camerei Consultanților Fiscali de a urma cursurile de pregătire profesională stabilite prin prezentele norme, deși au fost notificați în acest sens, se sancționează conform prevederilor legale în vigoare”.

Aprobarea Normelor privind pregătirea profesională continuă a consultanților fiscali și a consultanților fiscali asistenți (HCSCCF nr. 2/2020) was last modified: februarie 5th, 2020 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter