Aprobarea formularului declarației unice pentru anul 2019 (termen de depunere: 15 martie 2019)

28 ian. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 940

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

OPANAF nr. 49/2019 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a formularului „Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” (*intrare in vigoare: 14 ianuarie 2019, M. Of. nr. 43 din 16 ianuarie 2019)

Prin acest ordin se aprobă modelul și conținutul formularului „Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

1. Contribuabili

Formularul se completează de către persoanele fizice care au obligația:

– declarării impozitului pe veniturile realizate din România sau/și din străinătate în anul 2018;

– declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2019;

– declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale pentru anul 2019 și, după caz, a declarării contribuțiilor sociale datorate în anul fiscal 2018.

Declarația se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata CASS.

2. Termene de depunere

Termenul de depunere a declarației este data de 15 martie 2019.

În cazul contribuabililor care încep o activitate în cursul anului fiscal și a celor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală și care nu au avut obligația depunerii declarației unice, declarația unică se depune în 30 zile de la data producerii evenimentului.

3. Corectarea/Rectificarea declarației

Declarația unică poate fi rectificată până la data de 31 decembrie a anului de impunere.

Contribuabilii care:

ordonanta militara

– realizează venituri din activități independente și/sau din activități agricole, silvicultură și piscicultură pentru care impozitul se determină în sistem real și care în cursul anului fiscal își încetează activitatea sau intră în suspendare temporară a activității;

– obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, dacă intervin modificări ale
clauzelor contractuale ori în cazul rezilierii contractelor încheiate între părți în cursul anului fiscal și în care chiria este exprimată în lei sau reprezintă echivalentul în lei al unei sume în valută;

– realizează venituri din activități independente pentru care venitul net se determină pe baza normelor de venit, în situația încetării activității în cursul anului/ întreruperii temporare;

– realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală (cu capacitate de între una și 5 camere), în cazul încetării sau suspendării temporare a activității în cursul anului

au obligația de a depune la organul fiscal competent declarația unică (rectificativă), în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

4. Modul de depunere a declarației

Declarația unică se depune numai prin mijloace electronice:

– prin intermediul serviciului „Spațiul privat virtual” (SPV);

– pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Aprobarea formularului declarației unice pentru anul 2019 (termen de depunere: 15 martie 2019) was last modified: ianuarie 28th, 2019 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter