Aprobarea contractelor-cadru de racordare la reţelele electrice de interes public (OPANRE nr. 105/2022)

8 aug. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 56

Actul publicat în Monitorul Oficial

PreambulSumar
 

Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energie (OPANRE) nr. 105/2022 pentru aprobarea contractelor-cadru de racordare la rețelele electrice de interes public

(M. Of. nr. 781 din 5 august 2022)

Având în vedere:

– art. 26 alin. (2) din Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012;

În temeiul:

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

– art. 5 alin. (1) lit. c) și ale art. 9 alin. (1) lit. h) din O.U.G. nr. 33/2007.

Se aprobă Contractul-cadru de racordare la rețelele electrice de interes public pentru loc de consum/loc de producere/loc de consum și de producere, în situația în care operatorul de rețea încheie contractul pentru proiectarea și/sau execuția lucrărilor pentru realizarea instalației de racordare

 

În M. Of. nr. 781 din 5 august 2022 s-a publicat Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energie (OPANRE) nr. 105/2022 pentru aprobarea contractelor-cadru de racordare la rețelele electrice de interes public.

Vă prezentăm, în continuare, cele mai importante prevederi menționate în Ordin.

Art. 1

(1) Se aprobă Contractul-cadru de racordare la rețelele electrice de interes public pentru loc de consum/loc de producere/loc de consum și de producere, în situația în care operatorul de rețea încheie contractul pentru proiectarea și/sau execuția lucrărilor pentru realizarea instalației de racordare, prevăzut în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentul ordin.

(2) Se aprobă Contractul-cadru de racordare la rețelele electrice de interes public pentru loc de consum/loc de producere/loc de consum și de producere, în situația în care utilizatorul încheie contractul pentru proiectarea și/sau execuția lucrărilor pentru realizarea instalației de racordare, prevăzut în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2

Operatorii de rețea și utilizatorii au obligația de a încheia, în termen de maximum 90 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, acte adiționale la contractele de racordare încheiate începând cu data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 143/2021 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, precum și pentru modificarea unor acte normative, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 248/2022, respectiv data de 31.12.2021, cu respectarea prevederilor prezentului ordin.

Art. 3

Operatorii economici din sectorul energiei electrice duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin, iar entitățile organizatorice din cadrul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei urmăresc respectarea prevederilor prezentului ordin.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Art. 4

La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 164/2020 pentru aprobarea contractelor-cadru de racordare la rețelele electrice de interes public, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 859 din 21 septembrie 2020.

ANEXA nr. 1: CONTRACT-CADRU de racordare la rețelele electrice de interes public pentru loc de consum/loc de producere/loc de consum și de producere, în situația în care operatorul de rețea încheie contractul pentru proiectarea și/sau execuția lucrărilor pentru realizarea instalației de racordare;

ANEXA nr. 2: CONTRACT-CADRU de racordare la rețelele electrice de interes public pentru loc de consum/loc de producere/loc de consum și de producere, în situația în care utilizatorul încheie contractul pentru proiectarea și/sau execuția lucrărilor pentru realizarea instalației de racordare.

 

(Copyright: freeepik.com)

Aprobarea contractelor-cadru de racordare la rețelele electrice de interes public (OPANRE nr. 105/2022) was last modified: august 8th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.