Aplicația „Monitor Dosare” – primul pas spre digitalizarea cabinetelor de avocatură – interviu cu Cristian Iuga, fondator Web Efficient și AvoApp Soft*

3 feb. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 459
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Interviu cu Cristian Iuga, fondator Web Efficient și AvoApp Soft, Arad

Legal Magazin: Ați fondat două companii software, în 2012 și 2015, ambele cu rădăcini arădene, dar cu „respirație” națională și chiar globală. Ce fac, la modul concret, fiecare dintre acestea? Prin ce se deosebesc, cum ați gândit crearea unei sinergii fructuoase?

Cristian Iuga: Deși nu întotdeauna am avut un răspuns clar la întrebări legate de viziune și scop în afacerile fondate, mă bucur să pot răspunde astăzi scurt și la obiect. Web Efficient este o agenție care contribuie la creșterea clienților noștri prin servicii digitale: design, dezvoltare, marketing, consultanță. Desigur, brandul ne obligă să livrăm această creștere în mod eficient. La rândul său, AvoApp este primul proiect propriu, prin care ne-am propus să aducem tehnologia mai aproape de avocați și case de avocatură, prin oferirea unei suite all-in-one: gestiune clienți, gestiune proiecte, management contracte, facturare și altele.

Legal Magazin: Au reprezentat aplicațiile software din capul locului o pasiune pentru dvs.? Ce v-a determinat să alegeți, ca antreprenor, să investiți și să vă dezvoltați într-un domeniu emergent, cum este industria IT, dar extrem de concurențial? Vorbim despre studii de specialitate? Despre vocație și pasiune? Sau despre fler și o bună orientare pe nișă?

Cristian Iuga: Dacă mi-ați fi pus această întrebare în momentul în care am intrat pe drumul antreprenoriatului, nu aș fi înțeles mult din ce mă întrebați. În realitate, atunci lucrurile nu au fost atât de calculate, cu înțelegerea că un domeniu ar fi emergent, dar extrem de concurențial sau alte aspecte de acest gen. A fost simplu: mi-a plăcut tehnologia, am înțeles destul de ușor cum poate ajuta în diverse domenii și am început să aplic în mod gratuit cunoștințele dobândite. Anii au trecut și, după părerea mea, aș răspunde că a fost vorba și de studiile de specialitate, și de pasiune, și de fler, și de susținerea familiei, și de oameni foarte buni cu care am avut ocazia să colaborez. Și câte și mai câte!

Legal Magazin: Cum s-a produs poziționarea dvs. În domeniul juridic? Cum ați ales să vă adresați cu soluțiile dvs. avocaților, care nu sunt cei mai familiarizați și cei mai buni prieteni cu noile tehnologii?

Cristian Iuga: Am ales această poziționare tocmai pentru că am considerat că avocații nu sunt cei mai familiarizați cu noile tehnologii. De fapt, una din greșelile mari pe care le-am făcut în acest proiect a fost să trag concluzia că avocații nu sunt deloc prieteni cu aplicațiile de gestiune a activității lor. Fiind pasionat de optimizările pentru motoarele de căutare (SEO) încă de la început, am greșit teribil făcând market research pentru AvoApp doar pe internet. În rezultatele Google, am găsit zero aplicații pentru avocați în primele pagini și eram sigur că în scurt timp urma să transform nu doar lumea avocaților, ci și conturile bancare personale. Ulterior, m-a lovit realitatea.

Legal Magazin: Care sunt produsele deja lansate, ce beneficii aduc acestea avocaților? Cum reușiți să-i convingeți că au atâta nevoie de instrumente și soluții noi, care să le simplifice substanțial activitatea curentă?

Cristian Iuga: Am menționat anterior modulele majore oferite de AvoApp în acest moment. Principalul beneficiu al platformei este integrarea datelor și comunicarea între module. Poți redacta contracte într-un editor separat, dar AvoApp îți completează datele automat, iar tu editezi doar ceea ce contează. Poți factura în softuri de facturare, dar AvoApp știe cine este clientul tău și cât ai convenit să facturezi – fie sumă fixă, fie bazat pe pontaj, care la rândul său e tot în platformă. Salvezi timp pierdut pe sarcini care pot fi automatizate, timp în care ai putea mări câștigurile sau în care ai putea petrece alături de cei dragi.

Legal Magazin: Sunt soluțiile dvs. bazate pe licențe on-premise sau în sistem SaaS (Software-as-a-Service), pe seama unor abonamente?

Cristian Iuga: AvoApp este oferit sub formă de abonamente configurabile, fiecare client având posibilitatea de a seta pachetul de servicii dorite. Astfel, în cadrul caselor de avocatură, se pot diferenția clar modulele și drepturile fiecărui utilizator.

Legal Magazin: Ați acordat suficientă atenție experienței utilizatorilor (UX)? Sunt soluțiile dvs. perfect funcționale și în mediul mobil – pe laptop, smartphone și tabletă?

Cristian Iuga: Experiența utilizatorului este extrem de importantă pentru echipa noastră în toate proiectele livrate. În ciuda faptului că primim aprecieri din partea clienților pentru interfața prietenoasă a AvoApp, sunt convins că putem ajunge la un cu totul alt nivel de eficiență pe această zonă. Pot să menționez însă că am fost primii care am lansat o aplicație atât pentru Android, cât și pentru iOS, aplicație care livrează o experiență mult mai potrivită pentru utilizarea pe smartphone.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Legal Magazin: Ce colaborări pe linie profesională aveți în acest moment? Ce semnale de recunoaștere națională și internațională a performanțelor echipei ați deslușit până acum?

Cristian Iuga: Sunt extrem de recunoscător celor aproximativ 200 de persoane care folosesc AvoApp, fie în cadrul societății din care fac parte, fie la nivel individual. Ei sunt cel mai mare semn de recunoaștere pe care îl putem primi. În plus, ne-am bucurat ca în 2019 să fim selectați printre cei 10 finaliști în cadrul acceleratorului de legaltech din Viena, unde am primit feedback foarte important pentru dezvoltarea noastră pe plan național, dar și internațional.

Legal Magazin: Care sunt planurile firmelor dvs. pe termen scurt și mediu? Ce pregătiți să lansați anul acesta?

Cristian Iuga: Ambele firme pornesc în 2020 cu cele mai optimiste proiecții de până acum. Strict legat de domeniul juridic, cred că urmează o perioadă în care tehnologia își va găsi locul tot mai mult în activitățile de zi cu zi ale avocaților. Ne propunem să fim soluția aleasă de mulți dintre cei care vor alege digitalizarea. Astfel, având beneficiul experienței acumulate în ultimii 4 ani, urmează să lansăm pe piață două proiecte. Monitor Dosare (monitordosare.ro) urmează să fie lansat în primul trimestru al anului și va ajuta la monitorizarea dosarelor de instanță și la organizarea termenelor aferente. Dorim să venim cu o soluție foarte eficientă în această direcție și credem că pentru mulți avocați din România, Monitor Dosare poate fi primul pas spre digitalizare. Spre sfârșitul anului însă, pregătim lansarea unei aplicații all-in-one complet rescrisă, cu îmbunătățiri semnificative pe toate planurile. E un proiect pe care îl aștept personal de ceva vreme și care cred că va avea șanse reale de dezvoltare națională și internațională.

Legal Magazin: Cum apreciați concurența dvs. directă? Cum evoluează în ultima vreme gradul de cultură al pieței și al clienților cărora vă adresați? Ce șanse de viitor preconizați pentru industria legaltech în România?

Cristian Iuga: Voi încerca un răspuns, desi țin să menționez că acesta nu vine de pe o poziție autoritară în domeniul legaltech din România. Îmi este clar că mai am multe de dovedit pentru a da greutate afirmațiilor mele. Totuși, ca un fel de new kid on the block, sunt de părere că în ciuda unor avantaje semnificative de acces către piața vizată și de bugete mult mai mari decât cel cu care operăm noi, concurența noastră pare să aibă, la rândul ei, multe de îmbunătățit. Consider că următorii ani sunt cruciali pentru poziționarea pe zona de tehnologie dedicată domeniului juridic, întrucât potențialii clienți încep să se convingă singuri de beneficiile legaltech. Așadar, cred că există viitor pentru industria legaltech în România și sper ca echipa noastră să contribuie semnificativ la acesta.

Legal Magazin: Merită, ca afacere și/sau ca victorie morală, să pui umărul la digitalizarea lumii avocaților din România?

Cristian Iuga: Imposibil de răspuns la modul general, întrucât „merită” are valoare diferită, în funcție de fiecare persoană. Aș avea însă multe cerințe preliminarii pentru a-i recomanda cuiva să se aventureze acum într-un astfel de proiect. Personal, după acești ani de rollercoaster pe toate planurile, mărturisesc că proiectele pe zona de legaltech sunt pentru mine marea încăpățânare: sunt oare în stare, cu resursele de care dispun, să digitalizez o piață extrem de pretențioasă și provocatoare? Am ajuns să iubesc posibilitatea de a afla răspunsul, deci pentru mine merită!

 


* Acest interviu a fost publicat în nr. 28 din ianuarie 2020 al revistei LEGAL MAGAZIN, ediție de Banat, Crișana și Maramureș.

 

Aplicația „Monitor Dosare” – primul pas spre digitalizarea cabinetelor de avocatură – interviu cu Cristian Iuga, fondator Web Efficient și AvoApp Soft* was last modified: februarie 3rd, 2020 by Cristian Iuga

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter