Apel pentru lucrări – Al XXV-lea Congres Internațional al Uniunii Internaționale a Executorilor Judecătoreşti – Rio de Janeiro (Brazilia)

1 sept. 2022
Vizualizari: 422

Potrivit unui comunicat transmis, UIHJ (Union Internationale des Huissiers de Justice – Uniunea Internațională a Executorilor Judecătorești – www.uihj.com) a fost înființată în 1952. O sută de Camere sau asociații naționale ale executorilor judecătorești, precum și serviciile publice de executare civilă sunt în prezent membre ale UIHJ.

Scopul UIHJ este de a-și reprezenta membrii în fața organizațiilor internaționale și de a asigura colaborarea cu organismele profesionale naționale. UIHJ urmărește promovarea tratatelor internaționale și a legislației naționale procesuale și de executare eficiente și eficace; să îmbunătățească o astfel de legislație și să promoveze idei, proiecte și inițiative care contribuie la promovarea profesiei de executor judecătoresc.

În plus, UIHJ participă la organizarea structurilor executorilor judecătorești, în special prin implicarea sa în înființarea și dezvoltarea organizațiilor profesionale naționale care intenționează să devină membre ale UIHJ.

UIHJ se implică proactiv, oricând este posibil, pentru consolidarea statului de drept, pentru dezvoltarea statutului profesiei de executor judecătoresc și pentru a-și oferi expertiza pentru reforma judiciară.

Congresul internațional este organul suprem al UIHJ și este cel mai important eveniment organizat la nivel mondial pentru profesia de executor judecătoresc. Congresul permite executorilor judecătorești din întreaga lume nu doar să se întâlnească, să facă schimb de idei și să se cunoască mai bine, ci și să participe la lucrări științifice de înaltă calitate.

Congresul Internațional al UIHJ are loc o dată la trei ani. În 2024, Congresul Internațional va avea loc la Rio de Janeiro (Brazilia), în perioada 8-10 mai.

UIHJ în cooperare cu Universitatea din Liège (Belgia), Universitatea Ovidius din Constanța (România), Universitatea Paris Nanterre (Franța), Universitatea din Toulon (Franța), Universitatea de Stat din Rio de Janeiro (Brazilia) și Facultatea de Drept din Europa de Sud-Est (SEELS) anunță un apel pentru lucrările scrise și publicate în cadrul Congresului Internațional de la Rio de Janeiro (Brazilia) dedicate temei: „Executorul judecătoresc: terțul de încredere”.

Lucrările scrise ale congresului internațional vor fi publicate de Larcier (www.larcier.com) și vor conține articolele a peste 50 de autori din întreaga lume. Printre autori se numără atât savanți, cât și profesioniști în drept, concentrându-se în principal pe tema congresului. Cartea va fi disponibilă pentru toți participanții la congres și va fi pusă la dispoziție prin canalele obișnuite de vânzare.

Invităm cu drag studenții din anii 1 și 2 de la programul de studii de master în drept și tinerii cercetători (doctoranzi) din universitățile participante să contribuie cu lucrări scrise la Congresul Internațional al UIHJ din 2024. Dreptul de autor este limitat la un autor per fiecare lucrare (totuși o universitate poate decide extinderea dreptului de autor la maximum trei coautori per lucrare. În acest caz, universitatea va fi responsabilă pentru plata prețului pentru celălalt (ceilalți) coautor(i).

Lucrările ar trebui să se concentreze pe tema congresului internațional, și anume, „Executorul judecătoresc: terțul de încredere – Etică și disciplină în centrul tuturor provocărilor”. A devenit o practică obișnuită și în rândul profesioniștilor juridici să elaboreze reguli care, pe lângă îndatoririle formale reglementate de lege, să se concentreze pe stimularea și garantarea unei bune funcționări și a unei organizări stabile a profesiei (adică profesia de executor judecătoresc). Codul de etică, regulile disciplinare și dezvoltarea unui cadru pentru comportamentul profesional, responsabilitățile și standardele de practică (adică standardele profesionale) pot ridica profesia de executor judecătoresc la un nivel de calitate mai înalt și la o acceptare mai mare în societate. În plus, poate fi folosit ca punct de referință pentru supravegherea profesiei de executor judecătoresc și ca ghid pentru autoevaluarea profesioniștilor din domeniul executării silite.

Lucrările ar trebui să se concentreze în mod special pe:

– Necesitatea unor standarde profesionale înalte pentru executorul judecătoresc sau,

– Cum standardul profesional poate duce la mai multe activități ale executorului judecătoresc sau,

– Cum poate fi executorul judecătoresc un terț de încredere într-o nouă lume digitală?

Autorii trebuie să respecte următoarele linii directoare pentru lucrări:

– Lucrarea trebuie scrisă fie în franceză, fie în engleză.

– Lucrarea trebuie să conțină minimum 10 pagini și maximum 15 pagini în format A4 (între 30.000 și 45.000 de caractere).

– Font: Calibri 12, un singur spațiu.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

– Note de subsol: Calibri 10, un singur spațiu.

Participanții se pot înscrie trimițând prin e-mail numele, prenumele, adresa de e-mail, numărul de telefon, universitatea la care sunt înscriși și anul de studiu [master 1, master 2 sau cercetători juniori (doctoranzi)], la adresa de e- email: callforpapers@uihj.com.

Fiecare participant va primi o confirmare oficială după înregistrare.

Termenul-limită de înscriere pentru acest apel de lucrări este 1 septembrie 2023, lucrarea fiind trimisă la următoarea adresă de e-mail: callforpapers@uihj.com.

Cele mai bune cinci lucrări, selectate de un juriu format din Președintele UIHJ, Raportorul General al Congresului de la Rio de Janeiro și un reprezentant al fiecărei universități participante vor fi publicate de Larcier în lucrările celui de-al XXV-lea Congres Internațional al UIHJ.

În plus, cea mai bună lucrare va primi o invitație la Congresul Internațional de la Rio de Janeiro desfășurat în perioada 8-10 mai 2024 (zbor la clasa economică și cazare incluse) și posibilitatea de a-și prezenta lucrarea în cadrul uneia dintre panelurile de la congres; cea de-a doua cea mai bună lucrare va fi premiată cu 500 EUR, iar cea de-a treia cea mai bună lucrare va fi premiată cu 250 EUR.

Mai multe informații despre apelul pentru lucrări găsiți pe site-ul UIHJ.

Comunicatul în limba engleză este disponibil aici, iar cel în limba franceză aici.

(Copyright: freepik.com)

Apel pentru lucrări – Al XXV-lea Congres Internațional al Uniunii Internaționale a Executorilor Judecătorești – Rio de Janeiro (Brazilia) was last modified: septembrie 1st, 2022 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.