APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

16 ian. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 204

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dreptul muncii. Ediția a VI-a, revăzută și adăugită

Dreptul muncii. Ediția a VI-a, revăzută și adăugită

Dreptul muncii. Ediția a VI-a, revăzută și adăugită

Descriere
Elaborarea acestei ediții a Cursului universitar de Dreptul muncii a fost determinată de dinamica accentuată a modificărilor legislative care privesc această ramură de drept. Explicațiile și analizele făcute în acest curs sunt clare și sintetice, având la bază referințe bibliografice relevante și bogate.

Cuprinsul lucrării
În lucrare se analizează aspecte importante ale relațiilor de muncă, plecând de la definirea și izvoarele acestei ramuri de drept, continuând cu principiile sale, dialogul social, organizațiile patronale și sindicale, contractul colectiv de muncă, conflictele de muncă, formarea profesională, încheierea contractului individual de muncă, executarea și încetarea lui. Au fost avute în vedere și răspunderea disciplinară a salariaților, dar și răspunderea patrimonială a acestora.
Jurisdicția muncii este prezentată pornindu-se de la normele de drept comun reglementate în Codul de procedură civilă, dar și de la normele speciale reglementate în Codul muncii și Legea nr. 62/2011 a dialogului social.

Publicul țintă
Prezenta lucrare se adresează:
-studenților;
-masteranzilor;
-altor persoane interesate de materia relațiilor de muncă.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Revista Română de Drept Privat nr. 4/2018

Revista Română de Drept Privat nr. 4/2018

Revista Română de Drept Privat nr. 4/2018

Revista Română de Drept Privat este o marcă a Editurii Universul Juridic, apărută din inițiativa și datorită dedicarii cu care profesorul Marian Nicolae a contribuit la acest proiect. Revista a debutat în anul 2007, după discuții și aprofundări ale redacției pentru a vedea în ce măsură un asemenea proiect poate fi bine primit de către mediul academic și științific. În acești 10 ani de existență, Revista și-a câștigat un binemeritat renume, fiind în acest moment considerată cea mai bună revistă de cercetare juridică fundamentală din România.

Decernarea premiilor Revistei Române de Drept Privat reprezintă un eveniment anual strâns legat de activitatea Revistei, ce dorește să celebreze cercetarea juridică fundamentală, premiile fiind acordate în parteneriat cu uniunile profesionale – UNBR, UNEJ, UNPIR, UNNPR. Această manifestare a devenit, la rândul ei, una de tradiție, bucurându-se de recunoaștere și implicare din partea mediului profesional.

Începând cu anul 2017, Revista Română de Drept Privat apare trimestrial, iar conducerea acesteia este asigurată de către dl prof. univ. dr. Valeriu Stoica, ca Director, și de dl prof. univ. dr. Mircea Dan Bob, în calitate de Redactor-șef. În plus, Revista și-a modificat într-o oarecare măsură viziunea editorială, dedicând fiecare număr unei anumite chestiuni de drept. În ceea ce privește anul 2018, primul număr, coordonat de prof. univ. dr. Valeriu Stoica, a fost dedicat drepturilor personalității și protecției datelor cu caracter personal; numărul 2, coordonat de către dl conf. univ. dr. Liviu-Marius Harosa, cuprinde articole în care sunt analizate anumite aspecte privind publicitatea și opozabilitatea în dreptul privat român; cel de-al treilea număr din acest an a fost dedicat familiei și parteneriatului civil, fiind coordonat de către dna prof. univ. dr. Călina Jugastru. În ceea ce privește numărul 4, acesta este coordonat de dl prof. univ. dr. Răzvan Dincă, fiind dedicat dreptului material la acțiune.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Ghid practic pentru conformare cu Regulamentul General privind Protecția Datelor. Instrument de audit

Ghid practic pentru conformare cu Regulamentul General privind Protecția Datelor. Instrument de audit

Descriere
Ghidul practic pentru conformare cu Regulamentul General privind Protecția Datelor. Instrument de audit este o lucrare interdisciplinară, având atât valențe juridice, cât și manageriale, cu referire specifică la domeniul auditarii. Obiectivul specific al auditarii cu privire la nivelul de conformitate a activității și organizării unei companii sau instituții publice cu cerințele juridice stabilite de Regulamentul General privind Protecția Datelor conferă lucrării o structură și un stil specific: este alcătuită din două părți. Prima parte reprezintă instrumentul la care trebuie să ne raportăm pentru conformare, anume textul normativ al Regulamentului structurat pe fiecare articol cu corespondentul Considerentelor care îl explică și motivează; a doua parte conține în formă tabelară setul de întrebări relevante care trebuie parcurse de către cei interesați pentru a ști care este nivelul de conformitate cu Regulamentul. Această parte reprezintă o sinteză a cerințelor realizată pe cât posibil într-o manieră cât mai simplă și succintă, astfel încât instrumentul de audit să fie cât mai accesibil și facil practicienilor.
Lucrarea este necesară în activitatea practică, fiind prin excelență adresată practicienilor în domeniul protecției datelor cu caracter personal, chiar dacă aceasta ar putea fi utilizată și de teoreticieni și doctrinari în activitățile de cercetare pe care le desfășoară.

Cuprinsul lucrării
Prima parte a volumului este alcătuită din organizarea sistematică și structurată a fiecărui articol din Regulamentul General privind Protecția Datelor, corelativ acestor articole fiind enunțate explicațiile cuprinse în considerentele corespunzătoare, pentru a facilita înțelegerea textului normativ.
A doua parte a volumului cuprinde 12 capitole de evaluare a conformității, în raport cu importanța pe care autorii au considerat ca trebuie acordată cerințelor de conformitate. Ultimele două capitole constituie domenii mai restrânse, iar evaluarea este mai detaliată datorită importanței celor două domenii și frecvenței mari de utilizare a mecanismelor abordate: utilizarea supravegherii video prin sisteme CCTV și monitorizarea vehiculelor companiilor/instituțiilor prin sistem GPS.

Puncte forte
Lucrarea este probabil prima care apare în România, concepută de autori români, și prezintă o utilitate extrem de mare deoarece fiecare instituție sau companie din România poate să-și realizeze prin compartimentul de management al calității ori prin persoana cu atribuții specifice de auditare propria evaluare a conformității cu Regulamentul General privind Protecția Datelor. În mod distinct trebuie punctat faptul că în Ghid există o componentă extrem de importantă de auditare a sistemelor CCTV și GPS, realizată urmare a experienței practice în acest domeniu și făcută simplu și sintetic. Ținând cont că prelucrarea de date prin intermediul acestor sisteme trebuie evaluată deoarece aceste prelucrări se găsesc pe Lista de prelucrări supuse evaluărilor de risc întocmită de autoritatea națională de supraveghere, ghidul dobândește o importanță majoră. În fine, unul dintre punctele cele mai tari ale ghidului îl constituie faptul că prin modul de realizare și concepere poate fi ușor informatizat, iar evaluarea să devină un proces semiautomatizat.

Publicul țintă
Lucrarea se adresează:
-managerilor de întreprinderi mici și mijlocii;
-juriștilor, avocaților și practicienilor în domeniul protecției datelor cu caracter personal;
-auditorilor de evaluare a conformității;
-profesorilor și consultanților în domeniul formării inițiale și continue în domeniul protecției datelor cu caracter personal;
-studenților la cursurile din domeniul protecției datelor cu caracter personal.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

 

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: ianuarie 16th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter