APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

13 mai 2021
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 46
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Codul administrativ adnotat. Noutati. Examinare comparativa. Note explicative. 2021

Codul administrativ adnotat. Noutăți. Examinare comparativă. Note explicative. 2021

Codul administrativ adnotat. Noutăți. Examinare comparativă. Note explicative. 2021

„Dacă primele două ediții le-am scris sub semnul entuziasmului și al frământărilor pe care ni le-a adus anul 2020, această a treia ediție s-a aflat sub zodia responsabilității. A acumulărilor. A nevoii de a pătrunde dincolo de conținutul textelor, de a prezenta cazuri practice, situații inedite sau controversate pe care a început să le creeze punerea în aplicare a Codului administrativ. În care am avut ocazia să ne implicăm nu doar prin activitatea academică, dar și ca practician al dreptului. Urmărind, acum și mereu, să semnalăm vulnerabilități, să propunem soluții, peste care nădăjduim că nu se va trece cu vederea în viitor, spre a se îmbunătăți conținutul Codului administrativ, activitatea autorităților publice care se supun lui, dar și viața beneficiarilor acestei activități.”

 

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!

 

Codul penal adnotat. Volumul II. Partea specială

Codul penal adnotat. Volumul II. Partea specială
2021

Codul penal adnotat. Volumul II. Partea specială. 2021

Am reunit în această lucrare tot ceea ce este astăzi relevant, din punct de vedere jurisprudențial, pentru înțelegerea, interpretarea și aplicarea corectă a Codului penal.

Sub fiecare normă citată am redat, sintetic, extras din deciziile reprezentative ale Curții Europene a Drepturilor Omului și ale Curții de Justiție a UE (nu doar deciziile acestora din cauzele contra României), dar și din deciziile obligatorii ale Curții Constituționale și ale ICCJ, pronunțate în recursuri în interesul legii sau în dezlegarea unor chestiuni de drept.

Mai mult, constatând că pentru atingerea scopului propus adesea este foarte utilă și cunoașterea argumentelor cuprinse în deciziile de respingere pronunțate de către Curtea Constituțională cu privire la excepțiile de neconstituționalitate ridicate sau de către ICCJ cu privire la sesizările pentru pronunțarea unor decizii obligatorii pentru interpretarea legii și lămurirea unor chestiuni de drept, am făcut efortul de a le evalua și pe acestea și a le include acolo unde ele conțineau elemente semnificative pentru corecta înțelegere a normei procedural-penale vizate.

Suplimentar, am strâns deciziile de speță ale Tribunalului Suprem, ale Curții Supreme de Justiție și ICCJ, dar și, uneori, ale unor curți de apel, decizii care au rămas de actualitate și pot prezenta interes pentru întregirea informației juridice necesare în cunoașterea corectei interpretări și aplicări a legii.

Lucrarea se dorește mai mult decât un compendiu de decizii reprezentative și utile. Am încercat să și corelăm informația prezentată și, uneori, să o și comentăm, punctual, prin intervenții minimale, în note de subsol.

Pentru cei care nu găsesc în jurisprudență răspunsul la problemele pe care norma de procedură le ridică, am încercat să direcționăm efortul de documentare prin menționarea, sub fiecare normă, a articolelor publicate în principalele reviste de specialitate, deoarece uneori doctrina reușește să ridice nu doar întrebări încă neadresate de jurisprudență, avansând posibile răspunsuri la acestea, dar și să comenteze, mai mult sau mai puțin pertinent, unele soluții jurisprudențiale.

Nu în ultimul rând, am inclus și un modul dedicat dezbaterilor organizate cu privire la probleme de practică neunitară, desfășurate de către organele judiciare de la cel mai înalt nivel al sistemului judiciar, convinși fiind că și acestea prezintă un real interes și se pot adăuga celorlalte module sus-menționate, întregind informația utilă pentru corecta cunoaștere și înțelegere a materiei penale.

 

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!

 

Medicina legală în facultățile de drept si justiție, Ediție revăzută și adaugită

Medicina legală în facultățile de drept si justiție, Ediție revăzută și adaugită

Medicina legală în facultățile de drept si justiție, Ediție revăzută și adaugită

Medicina legală este o specialitate medicală a cărei știință este pusă în slujba justiției, ori de câte ori, pentru lămurirea unei cauze judiciare, sunt necesare cunoștințe medico-biologice.

Astfel, medicina legală face legătura între gândirea medicală și cea juridică, mergând până la a afirma că, „fără medicină, n-ar putea exista o bună justiție” (Simonin).

Medicina dux auxiliumque justitiae”, emblema pe care fondatorul medicinei legale în România a fixat-o deasupra amfiteatrului vechiului Institut Medico-Legal din București, rămâne mereu actuală.

 
👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!

 

 

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: mai 13th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter