APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

10 ian. 2019
Vizualizari: 724
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Drept societar. Curs universitar

 

Drept societar. Curs universitar

Drept societar. Curs universitar

Cursul universitar Drept societar reprezintă o lucrare de drept al afacerilor, disciplină relativ nouă în România, dar care începe să prindă din ce în ce mai mult contur, mai ales în actualul context economic și juridic.

Așa cum rezultă din denumirea lucrării, autorul examinează în profunzime atât regulile comune aplicabile celor cinci forme de societate cu scop lucrativ, reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cât și reglementările speciale aplicabile acestor profesioniști, inclusiv societatea europeană, grupurile de interes economic și grupurile europene de interes economic.

Dincolo de structura cărții, care are menirea de a conduce la parcurgerea etapizată a materiei, autorul, cu o vastă experiență de judecător și cu o pregătire solidă în domeniul dreptului comercial, propune o serie întreagă de soluții, analizând în mod temeinic prin prismă considerentelor doctrinare, cu trimiteri la practică judiciară în materie, legislația societăților, punctând argumentat, acolo unde este cazul, neconcordanțele sau omisiunile legiuitorului român.

Prezenta lucrare se adresează, în primul rând, celor care studiază materia dreptului societar în cadrul programei universitare, întrucât cursul răspunde cerințelor disciplinei „Drept societar” („Dreptul societatilor”) din cadrul planurilor de învățământ ale facultăților de drept, respectiv unei părți considerabile a disciplinei „Dreptul afacerilor” a facultăților de științe economice din sistemul de învățământ superior de stat și privat din România.

Cu toate acestea, datorită complexității lucrării, problematicilor expuse și exemplelor evocate, cartea este extrem de utilă atât celor care urmează programul de studii de masterat în specializarea „Dreptul afacerilor”, cât și practicienilor în domeniu, constituind un instrument mai mult decât suficient și pentru avocați, consilieri juridici și, în general, pentru toți specialiștii din domeniul juridic, îmbinând aspectele teoretice cu cele practice, instituțiile juridice fiind analizate prin prisma jurisprudenței relevante a instanței noastre supreme și a celorlalte instanțe naționale, dar și a Curții de Justiție a Uniunii Europene, respectiv a Curții Europene a Drepturilor Omului.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Revista română de dreptul proprietății intelectuale nr. 4/2018

Revista romana de dreptul proprietatii intelectuale nr. 4/2018

Revista română de dreptul proprietatii intelectuale nr. 4/2018

Asociația Științifică de Dreptul Proprietății Intelectuale (ASDPI) este persoană juridică română de drept privat, autonomă, neguvernamentală, apolitică, fără scop patrimonial, înscrisă în Registrul asociațiilor și fundațiilor sub nr. 14 din 27 aprilie 2004, potrivit Certificatului de înscriere nr. 20 din 18 mai 2004. Membrii asociației sunt cadre universitare, specialiști în domeniul dreptului, în mod deosebit al dreptului proprietății intelectuale, cercetători în cadrul Centrului de cercetări științifice care funcționează în cadrul Universității „Nicolae Titulescu” din București.

În cadrul Asociației Științifice de Dreptul Proprietății Intelectuale a luat ființă și funcționează Centrul de cercetări științifice „YOLANDA EMINESCU-OTILIA CALMUSCHI”, că un omagiu adus regretatelor profesoare, care au fost unele dintre cele mai remarcabile personalități din țara noastră în domeniul cercetării științifice a dreptului proprietății intelectuale.

Totodată, în semn de recunoștință, profund respect și aducere aminte, membrii Asociației Științifice de Dreptul Proprietății Intelectuale și conducerea Revistei Române de Dreptul Proprietății Intelectuale, au hotărât instituirea premiilor YOLANDA EMINESCU-OTILIA CALMUSCHI, ce se va acorda în fiecare an, începând cu anul 2008, unor remarcabili cercetători în domeniul dreptului proprietății intelectuale sau unor tineri cercetători care băț la porțile afirmării.

Din Consiliul Științific al revistei fac parte cadre didactice de prestigiu de la Universitatea București; Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași; Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca; Universitatea „Ovidius” Constanța; Universitatea de Vest din Timișoara; Universitatea „Valahia” Târgoviște; Universitatea „Dimitrie Cantemir” Cluj Napoca; Universitatea „Dimitrie Cantemir” Târgu Mureș; Universitatea Ecologică București; Universitatea „Nicolae Titulescu” București; judecători, procurori, avocați,consilieri juridici, ofițeri din Inspectoratul General al Poliției Române, specialiști din cadrul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor și al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci, precum și din cadrul Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală a Republicii Moldova.

Deasemenea din Consiliul Științific al revistei noastre fac parte cadre didactice de prestigiu de la Universitatea „Karoli Gaspar” din Budapesta; Universitatea din Novi Sad; Universitatea de Stat din Moldova; Academia de Drept din Moldova; Universitatea Liberă Internațională din Moldova; Institutul de Istorie, Stat și Drept al Academiei de Științe a Moldovei.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Dreptul european al afacerilor. Principii, politici, piață unică, libertăți, drept european al contractelor

Dreptul european al afacerilor. Principii, politici, piață unică, libertăți, drept european al contractelor

Lucrarea Dreptul european al afacerilor. Principii, politici, piață unică, libertăți, drept european al contractelor se dorește a fi o etapă de deschidere într-un domeniu de actualitate și de interes la nivelul întregii Uniuni Europene, și se vrea a fi un instrument care permite cititorului (teoretician, practician, student, masterand) să înțeleagă specificul și semnificația aspectelor care țin de dreptul european al afacerilor, principii aplicabile, aspecte ce țin de etică și responsabilitate în afaceri, piață unică și libertăți fundamentale la nivel european (liberă circulație a mărfurilor, persoanelor, serviciilor, capitalurilor și plăților), politici, concurență, uniune economică și monetară, drept penal al afacerilor, drept european al contractelor, cod european al afacerilor, precum și alte aspecte de interes pentru orice persoană sau cetățean european preocupat de problemele și implicațiile dreptului european al afacerilor.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: ianuarie 10th, 2019 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: