APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

19 feb. 2021
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 85
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Caiete de drept penal nr. 3/2020

Caiete de drept penal nr. 3/2020

Caiete de drept penal nr. 3/2020

Dreptul penal reprezintă o componentă esențială a oricărui sistem juridic, cu implicații profunde în ceea ce privește calitatea actului de justiție. În același timp, în contextul frecventelor fluctuații legislative din perioada actuală, numărul problemelor cărora teoreticienii și practicienii dreptului penal sunt chemați a le găsi soluții a crescut exponențial. Iar un nou forum de discuții asupra acestora nu poate fi decât bine-venit. Apoi, pentru că în orice comunitate profesională sau științifică de prestigiu, existența mai multor publicații are rolul de a stimula dezbaterea, de a încuraja exprimarea de opinii, nu de puține ori contradictorii, dar care, în final, conduc la identificarea celor mai potrivite soluții.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
Cooperarea judiciara internationala in materie penala. Editia a II-a, revazuta si adaugita

Cooperarea judiciară internațională în materie penală. Ediția a II-a, revazută și adăugită

Cooperarea judiciară internațională în materie penală. Ediția a II-a, revăzută și adăugită

Cooperarea judiciară internațională în materie penală, reglementată prin Legea nr. 302/2004, constituie o provocare de maximă actualitate în domeniul dreptului, atât datorită importanței, cât și complexității pe care le implică, cu consecințe pe plan național și internațional.

La elaborarea cursului s-a ținut cont nu numai de lucrările juridice fundamentale în cadrul cooperării judiciare internaționale în materie penală, dar și de impactul produs în practica judiciară de unele soluții adoptate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Curtea Constituțională, precum și Înalta Curte de Casație și Justiție în recursurile în interesul legii, subliniindu-se necesitatea interpretării prevederilor legale vizate, în spiritul acestor hotărâri.

Cursul de Cooperare judiciară în materie penală este destinat, în principal, studenților de la cursurile de zi, precum și celor care urmează învățământul universitar deschis la distanță, dar este în același timp și un instrument util pentru practicieni.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
Contractul de leasing

Contractul de leasing

 

Contractul de leasing

Lucrarea intitulată „Contractul de leasing” cuprinde rezultatele unei cercetări aprofundate asupra considerentelor teoretice, dar și asupra unor aspecte practice, ce au avut ca scop consolidarea conceptului de leasing și elaborarea unui cadru teoretico-metodologic de cunoaștere și înțelegere a acestuia, ce s-a bazat atât pe cercetări interdisciplinare, cât și pe experiențele acumulate la nivel european sau internațional. Prin elaborarea acestei lucrări mi-am propus să aduc în primul rând noi contribuții teoretice, dar și să pătrund într-un domeniu, care, deși nu mai putem afirma că se află chiar la început de drum în societatea românească, prin prisma complexității temei abordate, va constitui în permanență o perpetuă provocare.

Sper, așadar, că atât prin aspectele abordate în prezenta lucrare, cât și prin propunerile rezultate în urma sistematizării și fundamentării finale, voi oferi informațiile necesare celor interesați de instrumentele specifice operațiunilor de leasing, dar și unele soluții la probleme controversate desprinse din practica judiciară analizată.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!

 

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: februarie 19th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter