APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

20 aug. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 296
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Codul penal și legislație conexă 2020. Ediție PREMIUM

Codul penal și legislație conexă 2020. Ediție PREMIUM

Codul penal și legislație conexă 2020. Ediție PREMIUM

INCLUDE:

 • textul actualizat al Codului, însoțit de un index detaliat
 • corelații cu vechile reglementări
 • dispoziții de aplicare
 • decizii ale Curții Constituționale
 • recursuri în interesul legii
 • hotărâri prealabile
 • jurisprudență națională
 • dispoziții CEDO
 • dispoziții CDFUE
 • jurisprudență CEDO
 • unificare practică judiciară (trimiteri minute)
 • infracțiuni prevăzute în legi speciale, alte acte normative conexe, index acte

Îngrijită de prof. univ. dr. Dan Lupașcu, culegerea Codul penal și legislație conexa încheie seria edițiilor PREMIUM pentru anul 2020.

Edițiile PREMIUM sunt tipărite pe hârtie albă de calitate superioară, ideală pentru adnotările necesare în activitatea didactică și practică, oferă un conținut consolidat și îmbogățit constând în numeroase acte normative, extrase atent selectate și jurisprudență relevantă, națională și europeană, la care se adaugă diverse alte informații utile, structurate profesionist și evidențiate adecvat prin grafica specială.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
Fișe de procedură civilă 2020. Ediția a VII-a, revizuită și completată

Fișe de procedură civilă 2020. Ediția a VII-a, revizuită și completată

 

Fișe de procedură civilă 2020. Ediția a VII-a, revizuită și completată

Fișele de procedură civilă au reprezentat, încă din 2013, prima lucrare care a abordat, într-o manieră logică și structurată, materia dreptului procesual civil. Fișele reliefează noțiunile esențiale ale procedurii civile, permițând asimilarea ideilor și înlănțuirea coerentă a acestora, într-un timp optim. Tabelele sinoptice și comparative, completate la fiecare nouă ediție a lucrării, reprezintă o sinteză pedagogică, clară, care facilitează înțelegerea, fixarea și recapitularea materiei.

Această lucrare, structurată în 70 de fișe, este utilă pentru studenții și absolvenții facultăților de drept care vor să stăpânească și să mobilizeze rapid cunoștințe fundamentale, în perspectiva examenelor de licență și de admitere, definitivare sau promovare în profesiile juridice.

De asemenea, lucrarea poate fi un ghid și pentru justițiabilii care vor să-și valorifice drepturile într-un „labirint” de texte și proceduri.

Prezenta ediție este completată cu decizii recente, relevante pentru procedura civilă, pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție în recursuri în interesul legii și pentru dezlegarea unor chestiuni de drept ori pronunțate de Curtea Constituțională.

Totodată, în cazul unora dintre temele abordate, lucrarea prezintă avantajul structurării materiei în sistem tabelar. Nu în ultimul rând, pentru a veni în ajutorul celor care se pregătesc pentru promovarea examenelor de licență sau de admitere în profesiile juridice, sunt incluse aplicații practice și jurisprudențiale, care vin să consolideze aspectele teoretice punctate în cadrul fișelor.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
Prin lumea dreptului și a diplomației

Prin lumea dreptului și a diplomației

 

Prin lumea dreptului și a diplomației

Lucrarea de față nu reprezintă o incursiune științifică în lumea atât de fascinantă a dreptului și deopotrivă de bogată și interesantă a diplomației, ci o încercare de prezentare a unor impresii și trăiri ale autorului timp de o jumătate de secol. Mărturisirile autorului au că obiect o paletă largă de activități, începând de la cele legate de profesiile juridice cu incidență practică deosebită – avocatură, justiție, notariat – continuând cu activitatea parlamentară, cu cea diplomatică și cu cea universitară.

Ca orice demers memorialistic, și cel de față poate cuprinde, în mod inevitabil sau chiar necesar, și unele reflecții sau judecăți de ordin subiectiv. Într-o societate atât de complexă și de imprevizibilă – care se îndreaptă spre globalizare sau, poate, spre antiglobalizare – autorul s-a străduit să ne ofere repere obiective despre lumea justiției, lumea diplomației și despre viața parlamentarului de la începutul anilor ’90 ai secolului trecut.

Lucrarea cuprinde și unele reflecții, mai mult sau mai puțin cunoscute, despre perioada de elaborare a Proiectului de Constituție a României, dar și despre activitatea diplomatică desfășurată la peste 10.000 de km de țară.

Lucrarea „Prin Lumea Dreptului și a Diplomației” este destinată să ofere și tinerilor, în special studenților de la facultățile de drept, repere semnificative despre frumusețea unor profesii juridice și despre nobila misiune de a-ți sluji națiunea prin promovarea și aplicarea legii cu devotament, abnegație și imparțialitate, căci nimic nu este „…mai durabil decât ceea ce este fondat pe adevăr, justiție și virtute” (Antoine Claude Gabriel Jobert).

„Cartea pe care ne-o oferă Profesorul Ioan Leș, intitulată „Prin lumea dreptului și a diplomației”, reprezintă o fascinantă incursiune pe tărâmurile sud-americane, relatată prin prisma experienței de diplomat a autorului, dar în același timp și o foarte interesantă analiză asupra evoluțiilor în materie juridică din țara noastră din ultimii 30 de ani, venită chiar din partea unui profesionist al dreptului, membru al Adunării Constituante care a elaborat Constituția României postdecembriste. Un volum de amintiri, cugetări și reflecții care oglindesc o bogată experiență de viață și, mai ales, profesională, între paginile căruia cititorii au ocazia de a regăsi teme atât de actuale și de importante pentru societatea românească. ”

Mihai-Bogdan MARIAN

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!

 

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: august 20th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter