APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

14 aug. 2019
Vizualizari: 523
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
 Previzibilitatea legislației și jurisprudenței în materie penală

Previzibilitatea legislației și jurisprudenței în materie penală

Previzibilitatea legislației și jurisprudenței în materie penală

 

Volumul de față cuprinde lucrările secțiunii de drept penal din cadrul Conferinței Internaționale Bienale organizate la 2-3 noiembrie 2018 de către Centrul de Cercetări în Științe Penale din cadrul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara.

Prima parte concentrează discuții în legătură cu extensiunea și intensiunea noțiunii de previzibilitate în dreptul penal material, în timp ce a două parte a volumului se referă la analiză efectelor imprevizibilității în domeniul dreptului procesual penal. Studiile publicate reprezintă atât abordări punctuale a anumitor instituții de expresie generală (reabilitarea, infracțiunea omisiva, răspunderea persoanelor juridice, prescripția), cât și evaluări ale conținutului normativ al unor infracțiuni din perspectivă caracterului previzibil (traficul de influența, spălarea banilor, evaziunea fiscală). În materia procedurilor penale analizele au vizat arestul la domiciliu, calitatea de martor sau acordul de recunoaștere a vinovăției, fără a neglija cercetări dedicate înțelegerii și explicației cauzelor imprevizibilității.

Editorii sunt conștienți de necesitatea aprofundării demersurilor grupate în acest volum în sensul dimensionării corecte a manierei în care imprevizibilitatea afectează legislația și jurisprudență din România. În perspectivă, lansăm promisiunea continuării acestei direcții de cercetare în viitor.

 

Centrul de Cercetări în Științe Penale
Timișoara, aprilie 2019

 

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 Teste-grila, minispete pentru examenele de admitere in profesiile juridice. Drept civil

Teste-grila, minispete pentru examenele de admitere in profesiile juridice. Drept civil

Teste-grila, minispete pentru examenele de admitere in profesiile juridice. Drept civil

Editia a VI-a, revazuta si adaugita

 

DESPRE LUCRARE
Realizată de un colectiv de autori cu mare experiență, format din judecători, formatori ai Institutului Național al Magistraturii, specialiști din Ministerul Justiției, avocați și cadre didactice care predau la facultăți de drept de prestigiu din țara, lucrarea Teste-grilă, minispete pentru examenele de admitere în profesiile juridice. Drept civil. Ediția a VI-a, revăzuta și adăugită este utilă candidaților la examenele de admitere în profesiile juridice, pentru concursul de admitere în magistratură, pentru examenele de admitere în profesia de avocat, de definitivare sau promovare, precum și studenților facultăților de drept, pentru examenul de licență.

CUPRINSUL LUCRĂRII
-grile;
-minispete;
-grilele și minispetele de la concursurile de admitere la INM, în magistratură și de la examenele de primire în profesia de avocat stagiar și definitiv din anii 2015-2019, cu răspunsurile motivate.

PUNCTELE FORTE ALE LUCRĂRII
-un număr de peste 1700 de grile și minispete;
-minispetele, prezente încă de la a două ediție, conferă lucrării și un pronunțat caracter practic;
-explicații ale variantelor de răspuns, precum și trimiteri la texte legale sau la lucrări relevante din doctrina, astfel încât cei interesați să înțeleagă opțiunile autorilor;
-răspunsuri motivate pentru grilele/minispetele de la concursurile de admitere la Institutul Național al Magistraturii și în magistratură, sesiunile din anii 2015-2019, precum și de la examenele de primire în profesie că avocat stagiar și definitiv, sesiunile din anii 2015-2019.

PUBLICUL ȚINTĂ
-candidații la concursul de admitere la INM;
-candidații la concursul de admitere în magistratură;
-candidații la examenele de primire în profesia de avocat stagiar și definitiv;
-studenții facultăților de drept, pentru examenul de licență, sau absolvenții facultăților de drept, pentru examenele de admitere în alte profesii juridice, definitivare sau promovare în profesiile juridice.
La elaborarea lucrării s-a avut în vedere tematică la disciplină Drept civil, aprobată de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii pentru concursul de admitere în magistratură din anul 2018.

DESPRE AUTORI
Colectiv de autori cu mare experiență, format din judecători, avocați, formatori ai Institutului Național al Magistraturii și Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, cadre didactice care predau la facultăți de drept din țara și specialiști din cadrul Ministerului Justiției:
Florin Motiu – judecător la Curtea de Apel Timișoara; profesor universitar doctor la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara; formator INM;
Daniela Motiu – avocat definitiv în cadrul Baroului Timiș; formator al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților; conferențiar universitar doctor la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara;
Kamelia Sîrbu – judecător la Curtea de Apel București;
Nicoleta Miclăuș-Badin– face parte din personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor în cadrul Direcției Elaborare Acte Normative – Serviciul de drept privat – Ministerul Justiției, din anul 2006;
Emese Florian – profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca; titular al cursurilor de dreptul familiei;
George-Alexandru Ilie – conferențiar universitar doctor la Facultatea de Drept a Universității din București; avocat în cadrul Baroului București;
Vladimir Diaconiță – asistent universitar doctor la Facultatea de Drept a Universității din București; avocat în cadrul Baroului București.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 Teste-grila, minispete pentru examenele de admitere in profesiile juridice. Drept procesual civil

Teste-grila, minispete pentru examenele de admitere in profesiile juridice. Drept procesual civil

 

Teste-grila, minispete pentru examenele de admitere in profesiile juridice. Drept procesual civil

Editia a V-a, revazuta si adaugita

 

Cea de-a cincea ediție a lucrării Teste-grilă, minispete pentru examenele de admitere în profesiile juridice conține grile, minispete și țeste recapitulative, având grade diferite de dificultate, întocmite prin folosirea unor tehnici variate, iar unele răspunsuri conțin explicații necesare înțelegerii corecte a materiei și a regulilor de soluționare a testelor.

Testele-grilă și minispetele și-au demonstrat utilitatea și eficiența atât în procesul de învățământ juridic, cât și în cadrul examenelor și concursurilor care au drept scop selectarea candidaților ce vor să îmbrățișeze o profesie juridică; acestea prezintă avantaje precum: posibilitatea verificării într-un timp scurt a unei arii vaste din tematică de examen, rapiditatea și ușurință corectării, obiectivitatea evaluării și acuratețea rezultatelor afișate etc.

Lucrarea de față se adresează studenților și absolvenților facultăților de drept care vor să-și verifice cunoștințele de drept procesual civil în vederea susținerii examenelor din timpul facultății și a concursurilor pentru exercitarea profesiilor juridice (magistratură, avocatură etc.).

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!

 

 

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: august 14th, 2019 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: