APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

11 iul. 2019
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 75

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Dicționar de drept civil de la A la Z, ediția a III-a

Dicționar de drept civil de la A la Z, ediția a III-a

Dicționar de drept civil de la A la Z, ediția a III-a

DESCRIERE
Sintetizând nucleul semantic prezentat pe larg în legislație ori în lucrările de specialitate, Dicționarul de drept civil de la A la Z reprezintă o sursă de informație, dar și un instrument de lucru pus la îndemână publicului pentru cunoașterea și utilizarea corectă a conceptelor de drept civil utilizate în practică de specialitate și, nu de puține ori, chiar în limbajul cotidian.

CUPRINSUL LUCRĂRII
Analiză termenilor și expresiilor (din limbă română, dar și din latină) specifici dreptului civil român.

Conferința de pregatire profesională a Baroului Ialomița
”

PUNCTE FORTE
– definiții actualizate ale conceptelor și expresiilor, conform modificărilor actelor normative avute în vedere;
– completarea listei de termeni definiți, față de edițiile anterioare;
– limbaj accesibil cititorului nespecialist în domeniu.

PUBLICUL-ȚINTĂ
– praticieni;
– teoreticieni studenți;
– cititori precoupati de anumite aspecte ce țin de dreptul civil.

DESPRE AUTORI
Mircea N. COSTIN – Profesor universitar și doctor în drept
Călin M. COSTIN – Conferențiar universitar și doctor în drept

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
Legalitatea actului administrativ normativ în statul de drept

Legalitatea actului administrativ normativ în statul de drept

 

 Legalitatea actului administrativ normativ în statul de drept

Realitatea juridică actuală indică o tendința crescută a administrației române în adoptarea de acte administrative normative prin care se dorește reglementarea unor domenii variate atât de interes local, cât și național, tendința determinată, pe de o parte, de procesul lent și anevoios de adoptare a legilor de către Parlament, iar pe de altă parte, de nevoia lămuririi, explicării și interpretării lacunelor, necorelarilor ori redactării defectuoase a legii sau de intenția de „a adapta” legile în interesul propriu.

Din perspectivă statului de drept, administrația nu poate acționă decât pentru executarea legii sau prin adoptarea de acte de legiferare secundare, numai în bază unei abilitări legislative exprese și nu poate acționă contra legii. Privit că un izvor de drept, actul administrativ normativ este singurul care poate fi cenzurat de către instanțe ordinare, ceea ce îi conferă un loc aparte în ordinea constituțională.

Pe fondul insuficientei înțelegeri a naturii și efectelor juridice ale actului administrativ normativ și lipsei unui cod administrativ, lucrarea își propune să trateze temă cât mai cuprinzător, prin comentarii, explicații, aplicații teoretice și practice privind actul administrativ normativ, astfel încât să constituie un instrument util pentru specialiștii în domeniul dreptului administrativ.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
Revista Legal Point nr. 1/2019

Revista Legal Point nr. 1/2019

 

Revista Legal Point nr. 1/2019

„Legal Point” este o revistă quality, un produs al Editurii Universul Juridic, cu apariție bianuală.

„Legal Point” este o revistă a dialogului, în care spații lărgi sunt consacrate interviurilor.

„Legal Point” încurajează dezbaterea relaxată, bazată pe forță argumentelor și cunoașterea nemijlocită.

„Legal Point” prezintă cititorilor săi modele de carieră, oferind ample interviuri cu cele mai strălucite personalități, atât din dreptul românesc, cât și din alte domenii, cu poveștile lor de viață impresionante. Poveștile de viață ale oamenilor din justiție sunt susținute grafic de portretele realizate de colegul nostru, graficianul Ovidiu Iovănel.

„Legal Point” prilejuiește cititorilor săi reîntâlnirea cu mării profesori de drept ai României, cu profesioniști care au marcat istoria recentă a dreptului românesc în secțiunea „Seniorii Dreptului”.

„Legal Point” a apărut din necesitatea profesioniștilor din drept de a se regăsi în paginile unei publicații care să reflecte realitățile din domeniu, prezentate altfel, doar în mod excepțional, în presă generalista din România.

Reportajele realizate cu prilejul principalelor evenimente juridice, editorialele, informațiile culturale, cronică de carte, precum și alte informații juridice interesante se regăsesc în paginile „Legal Point” .

Oferă analize sectoriale, studii de caz, abordări unice, comentarii legislative utile practicienilor din domeniu. Comentariile avocaților de renume, ale profesioniștilor cu viziune, ideile îndrăznețe și novatoare se vor regăsi permanent în paginile „Legal Point”.

„Legal Point” se adresează atât profesioniștilor din drept, dar și tinerilor care doresc să își construiască o carieră în domeniu și studiază astăzi la universitățile din România sau urmează masterate ori cursuri doctorale la prestigioase universități din Europa sau SUA.

Redacția „Legal Point” este alcătuită din jurnaliști cu experiență în presă, dar și din numeroși profesioniști în drept care văd în revista „Legal Point” o tribună a unei comunități libere de autori, care vor și pot să ofere din experiență și cunoștințele lor cititorilor și celorlalți colaboratori.

„Legal Point” are un tiraj de 1.500-3.000 de exemplare, distribuite atât prin intermediul ujmag.ro, prin puncte de desfacere de presă, cât și prin intermediul unui circuit închis prin abonament, în cadrul parchetelor, tribunalelor și curților de apel, camerelor notariale și barourilor, facultăților de drept din țară, ambasadelor străine de pe teritoriul României, miniștrilor și secretarilor de stat din Guvernul României, membrilor birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, membrilor Parlamentului României, asociațiilor de profil ale profesiilor juridice, birourilor notariale și de avocatură.

👍VEZI REVISTA ÎN UJMAG.RO!
APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: iulie 11th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter