APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

27 mai 2019
Vizualizari: 970
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Revista de stiinte juridice nr. 1/2018

Revista de stiinte juridice nr. 1/2018

Revista de stiinte juridice nr. 1/2018

Încurajată de parteneriatul început în anul 2010 cu Editura Universul Juridic, „Revista de Științe Juridice” propune un nou proiect: fiecare număr al revistei va fi dedicat unui singur subiect, reunind studii, articole, comentarii de jurisprudență centrate pe o singură temă.

De ce un asemenea proiect? Am considerat, mai întâi, că în spectrul publicațiilor de specialitate, o revistă dedicată unui singur subiect, anunțat din timp, s-ar înscrie în încercarea de a înlătura o lacună. Proiectul unei reviste cu subiect unic, la care sunt invitați să colaboreze specialiști din întreagă țara-cadre didactice, cercetători, judecători, procurori, avocați, teoreticieni și practicieni ai dreptului -, oferă posibilitatea concentrării cercetării juridice asupra problemelor în discuție la un moment dat. Uneori efectul unor materiale doctrinare de excepție este estompat tocmai de lipsă formatului revistelor, care nu se centrează pe o singură direcție. Eforturile cercetătorilor pot trece neobservate în vâltoarea unor discuții mai mult sau mai puțin productive. Pe de altă parte, în condițiile în care piață revistelor generaliste sau dedicate unor ramuri de drept riscă să devină saturată, efortul financiar al editurilor devine iluzoriu, iar susținerea unui număr mare de reviste generaliste ajunge rapid o misiune imposibilă.

„Revista de Științe Juridice” este în prezent o publicație a Centrului de Cercetări Juridice Fundamentale, a cărui activitate științifică se desfășoară sub egidă Academiei Române. În arhivă electronică a Consiliului Național al Cercetării Științifice din Învățământul Superior, reorganizat din martie 2011 în Consiliul Național al Cercetării Științifice, revistă este menționată începând cu anul 2005. Într-o prima perioadă, 2005-2007, revistă a fost clasificată în „categoria C”, iar din anul 2008 este clasificată în „categoria B”.

Din acest an revista este indexată în două baze de date internaționale de prestigiu: HEINONLINE,COPERNICUS și EBSCO. În curând revistă va avea o nouă pagină web, cu acces la rezumatele articolelor publicate și la alte informații de interes, pentru a beneficia de o vizibilitate pe măsură.

Dincolo de datele statistice care punctează o anumită dimensiune a evoluției revistei, ceea ce ne preocupa este calitatea și impactul materialelor publicate în paginile acesteia. Revistă își propune să publice materiale de înalt nivel științific și să asigure cadrul general pentru analiză complexă și riguroasă a unor instituții juridice, pentru a spori vizibilitatea soluțiilor, argumentelor și ideilor promovate de autori, dar și interesul față de temele anunțate.

În discursul de recepție rostit la 3 iunie 1922 la Academia Română, Andrei Rădulescu susținea că „este o datorie să avem legi izvorâte din nevoile și sufletul neamului românesc, să avem doctrina și jurisprudență noastră, să avem cultură, care să poarte, în toate manifestările ei, pecetea românismului” și își exprimă convingerea „că putem avea o cultură juridică la înălțimea celor mai de seamă culturi străine. Depinde de noi s-o înfăptuim. În acest sens trebuiesc îndreptate toate silințele. Trebuie desăvârșit ceea ce avem, trebuie ridicat la înălțimea științei timpului și, în special, trebuie s-o facem a noastră. Romanizarea culturii juridice-naționalizarea în sensul cel mai bun al cuvântului și fără exagerări-iată care ne este datoria” (Cultură juridică românească în ultimul secol, Andrei Rădulescu în Discursuri de recepție, vol. V, 1919-1936, Editura Academiei Române, București, 2005, p. 230).

Peste timp, în anul 2011, „Revistă de Științe Juridice” propune „naționalizarea în sensul cel mai bun al cuvântului și fără exagerări”, rând pe rând, a diferitelor instituții juridice. Suntem conștienți de dificultatea drumului de la Idee la Faptă. Entuziasmul începutului trebuie să fie însoțit de experiență și cunoștințele juridice aprofundate ale celor care se vor implică în acest proiect.

În acest nou format „Revista de Științe Juridice” va avea două apariții anuale: în iunie și în decembrie. Subiectul ales va fi anunțat din timp, astfel încât colaboratorii revistei să-și manifeste expres intenția de a trimite articole, studii, comentarii de jurisprudență s.a.m.d., menționând titlul materialului până la 1 martie, respectiv 1 septembrie, urmând că materialele, tehnoredactate conform condițiilor de publicare, să fie trimise pe adresă redacției cel mai târziu până la data de 15 mai, respectiv 15 noiembrie. Revistă se obligă, că în termen de 15 zile, să confirme publicarea acestora, termen calculat de la expirarea perioadelor de exprimare a intenției de colaborare, respectiv de comunicare a articolelor. Redacția își propune, totodată, să mențină o legătură permanență cu autorii, pentru realizarea scopului declarat.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
Contenciosul administrativ roman Editiunea a doua

Contenciosul administrativ roman
Editiunea a doua

 

Contenciosul administrativ roman

Editiunea a doua

Studenții Facultații de Drept sau practicienii care nu au avut șansa de a beneficia, pana acum, de analiza riguroasa și aproape exhaustiva a Profesorului Constantin G. Rarincescu au prilejul să o facă acum, grație reeditarii „Contenciosului administrativ roman – Edițiunea a doua”. Personal, sunt convins ca această carte va ajuta foarte mult în activitatea judecătorilor (în special a celor de la secțiile de contencios administrativ, dar nu numai), a avocaților și a consilierilor juridici din cadrul instituțiilor publice, nu doar pentru ca are un farmec aparte și un „parfum” științific caracteristic perioadei interbelice, ci, in primul rând, pentru ca oferă explicații și soluții pe care mulți dintre aceștia fie le-au uitat, fie nu le-au cunoscut niciodată.
Cu siguranța, pentru mine și pentru toți colegii „de profil”, este o mare onoare și satisfacție readucerea in peisajul juridic a unui tratat unic ca importanță și rigoare, care va rămane, mult timp de acum înainte, un punct de reper în materia contenciosului administrativ.

 

Dr. Alexandru-Sorin Ciobanu
Conferențiar la Facultatea de Drept a Universitații din București
Avocat in Baroul București

 

 

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
Legislatia asociatiilor de proprietari: mai 2019 Editie tiparita pe hartie alba

Legislatia asociatiilor de proprietari: mai 2019 Editie tiparita pe hartie alba

Legislatia asociatiilor de proprietari: mai 2019 Editie tiparita pe hartie alba

LEGISLAȚIA ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI: MAI 2019
● Înființarea, organizarea, funcționarea asociațiilor de proprietari
● Administrarea condominiilor
● Conținutul-cadru al statutului asociației de proprietari 2019
● Conținutul-cadru al regulamentului condominiului 2019
● Reglementări contabile
● Repartitoare de costuri pentru încălzire și apă caldă
● Creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe
● Contractul-cadru de furnizare a energiei termice
● Contractul-cadru pentru furnizarea gazelor naturale
● Măsuri de protecție socială
● Contravenții, infracțiuni, sancțiuni

Această prima ediție a lucrării Legislația asociațiilor de proprietari (mai 2019), tipărită pe hârtie albă de calitate superioară, reunește actele normative esențiale din domeniu, redate integral sau în extras (după caz). Că noutăți extrem de importante publicate în anul 2019 în sferă legislației asociațiilor de proprietari, remarcăm în mod deosebit conținutul-cadru al statutului asociației de proprietari și conținutul-cadru al regulamentului condominiului, aprobate prin ordin al ministrului dezvoltării regionale și administrației publice și incluse în prezența culegere. Lucrarea Legislația asociațiilor de proprietari (mai 2019) este destinată nu doar asociațiilor de proprietari, ci și locatarilor (proprietari, chiriași) și, desigur, teoreticienilor și practicienilor din această arie juridică.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: mai 27th, 2019 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: