APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

31 mart. 2025
Vizualizari: 70
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Noua Lege a pensiilor și Normele de aplicare: 2025. Ediție tipărită pe hârtie albă

Noua Lege a pensiilor și Normele de aplicare: 2025. Ediție tipărită pe hârtie albă

Noua Lege a pensiilor și Normele de aplicare: 2025. Ediție tipărită pe hârtie albă

Ediția a 2-a (revizuită) a lucrării, tipărită pe hârtie albă de calitate superioară, reunește cele două acte normative principale care reglementează sistemul public de pensii, incluzând și unele acte normative conexe de interes.

În ceea ce privește Normele de aplicare a Legii (aprobate prin H.G. nr. 181/2024), acestea sunt structurate în șapte capitole, la care se adaugă anexele (incluzând modele de cereri, declarații, adeverințe, ancheta socială etc.). Dintre actele normative conexe, subliniem importanța O.U.G nr. 12/2025 privind acordarea unui sprijin financiar pentru unele categorii de pensionari în anul 2025 (M. Of. nr. 225 din 13 martie 2025).

Lucrarea este destinată publicului larg, dar și specialiștilor (practicieni, teoreticieni) și instituțiilor de specialitate.

📕VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 
 
 
 

Codul civil adnotat cu doctrină și jurisprudență. Volumul IV – art. art. 1.851-2.664

Codul civil adnotat cu doctrină și jurisprudență. Volumul IV – art. art. 1.851-2.664

Codul civil adnotat cu doctrină și jurisprudență. Volumul IV – art. art. 1.851-2.664

Lucrarea, concepută în patru volume, își propune să contribuie la o cunoaștere aprofundată și la o aplicare unitară a dispozițiilor Codului civil. Prezentul volum s-a realizat prin valorificarea unei ample jurisprudențe (atât a jurisprudenței naționale, cât și a Curții Europene a Drepturilor Omului și a Curții de Justiție a Uniunii Europene), având rolul de a asigura o explicitare a normelor legale.

Prezenta lucrare cuprinde o selecție riguroasă a celor mai relevante soluții jurisprudențiale menite a sublinia tendințele de interpretare a dispozițiilor actualului Cod civil, fiind prezentate inclusiv hotărâri judecătorești recente. Totodată, lucrarea cuprinde numeroase extrase din doctrina de specialitate prin care se propun anumite modalități de interpretare și de aplicare a dispozițiilor actualului Cod civil.

📕VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 
 
 
 

Elemente de dreptul inteligenței artificiale

Elemente de dreptul inteligenței artificiale

Elemente de dreptul inteligenței artificiale

„«Elemente de Dreptul inteligenței artificiale» anunță, pledează și prefigurează o nouă ramură de drept și inedită disciplină științifică: Dreptul inteligenței artificiale (DIA). Se afirmă, pe bună dreptate, că dreptul are oroare de vid și, de aceea, și DIA ar exista dintotdeauna. Era suficient, așadar, să se aplice la noul obiect apărut – IA – regulile reieșite din dreptul comun și drepturile speciale, respectiv ansamblul dreptului public, civil și penal, cu precădere normele pertinente din regimul răspunderii, securității produselor, dreptul protecției datelor cu caracter personal, dreptul proprietății intelectuale, dreptul consumatorului, cel aplicabil serviciilor digitale ș.a.

Totuși, asumându-și rolul de a surprinde și exprima specificul domeniului, Regulamentul (UE) 2024/1689, Convenția-cadru a Consiliului Europei privind IA și drepturile omului, democrația și statul de drept și reglementările pe care le inspiră și stimulează edictarea pot fi prezentate, de acum înainte, ca dreptul comun al unui obiect principal: Inteligența Artificială și mizele sale. Iar unele drepturi speciale (aferente roboticii, vehiculelor autonome etc.) irup în diferite sectoare ale noilor realități tehnologice, în timp ce principii și concepte noi se afirmă. Dilema ultimă devine aceea: dacă inteligența umană a generat dreptul privind IA, cea artificială ce drept va revendica?

Lucrarea ridică asemenea dileme și oferă astfel o primă perspectivă juridică în România asupra provocărilor revoluției IA.”

📕VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 
 
 
 

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: martie 31st, 2025 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Noutati editoriale

  • Noutati editoriale ujmag
Vezi tot

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: