APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO
Universuljuridic.ro PREMIUM
Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.
Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.
Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!
Codul civil și Codul de procedură civilă: martie 2025. Ediție tipărită pe hârtie albă
Ediția a 12-a (revizuită) a lucrării, îngrijită de prof. univ. dr. Dan Lupașcu și tipărită pe hârtie albă de calitate superioară, conține și: dispoziții de aplicare, decizii ale Curții Constituționale, recursuri în interesul legii, hotărâri prealabile, taxe judiciare de timbru (extrase din O.U.G. nr. 80/2013, cu recentele modificări), numeroase dispoziții conexe și referințe legislative deosebit de utile – introduse sub articolele Codurilor.
Indexul plasat la finalul fiecărui Cod indică sediul materiei pentru diverse instituții de drept importante în domeniul civil, respectiv în domeniul procedurii civile, asigurând o căutare rapidă a sintagmelor-cheie aferente.
Ediția cuprinde, de asemenea: Legea nr. 172/2022 pentru ratificarea Protocolului nr. 16 la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale; Legea nr. 173/2022 pentru adoptarea unor măsuri necesare punerii în aplicare a Protocolului nr. 16 (extras).
Traficul de ființe umane – transpunerea și implementarea standardelor internaționale și europene în normativul penal național al Republicii Moldova

Traficul de ființe umane – transpunerea și implementarea standardelor internaționale și europene în normativul penal național al Republicii Moldova
Lucrarea, concepută în patru volume, își propune să contribuie la o cunoaștere aprofundată și la o aplicare unitară a dispozițiilor Codului civil. Prezentul volum s-a realizat prin valorificarea unei ample jurisprudențe (atât a jurisprudenței naționale, cât și a Curții Europene a Drepturilor Omului și a Curții de Justiție a Uniunii Europene), având rolul de a asigura o explicitare a normelor legale.
Prezenta lucrare cuprinde o selecție riguroasă a celor mai relevante soluții jurisprudențiale menite a sublinia tendințele de interpretare a dispozițiilor actualului Cod civil, fiind prezentate inclusiv hotărâri judecătorești recente. Totodată, lucrarea cuprinde numeroase extrase din doctrina de specialitate prin care se propun anumite modalități de interpretare și de aplicare a dispozițiilor actualului Cod civil.
Tratat de drept succesoral. Ediția a V-a, actualizată și completată. Vol. I. Moștenirea legală
Actuala ediție a Tratatului de drept succesoral apare la mai bine de 23 de ani de la trecerea în neființă a regretatului profesor Francisc Deak, una dintre cele mai importante personalități ale științei juridice din România, care a format zeci de generații de juriști, pentru care a constituit un model de profesionalism, creativitate, rigurozitate, exigență și onestitate. Tratatele sale consacrate contractelor speciale și succesiunilor au rămas și acum opere de referință în domeniile respective.
Apariția noului Cod civil și a lucrărilor de specialitate ulterioare, adoptarea sau, după caz, modificarea unor acte normative relevante în materia dreptului de moștenire, pronunțarea unor hotărâri importante ale Curții Constituționale, ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și ale celorlalte instanțe judecătorești au creat necesitatea actualizării Tratatului de drept succesoral, apărut ultima dată sub semnătura exclusivă a profesorului Francisc Deak în anul 2002.
Reunind vechea ediție scrisă de profesorul Francisc Deak cu actualizarea aparținând profesorului Romeo Popescu, această lucrare monumentală se constituie într-o veritabilă punte între generațiile de dascăli de la Facultatea de Drept a Universității din București și rămâne la fel de vie, constituind un instrument juridic util pentru studenții facultăților de drept, pentru teoreticienii și practicienii dreptului.