APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

13 mai 2019
Vizualizari: 566
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Legile justiției. Modificari, necesitate, boicot. Comentariu pe articole. Legea nr. 303/2004, Legea nr. 304/2004, Legea nr. 317/2004

Sancțiunile aplicabile infractorilor minori

Sancțiunile aplicabile infractorilor minori

Prezenta lucrare este structurată în 6 capitole care sunt la rândul lor împărțite în secțiuni și alte subdiviziuni.
Lucrarea debutează cu examinarea evoluției normelor de drept penal și drept procesual penal aplicabile delincvenților juvenili, deoarece am apreciat că analiza perspectivei istorice devine indispensabilă în măsură în care se dorește o mai bună înțelegere a măsurilor educative.

În paginile dedicate studiului măsurilor educative neprivative de libertate, am constatat că acestea au un caracter de noutate în legislația penală română, reușind să devină veritabile măsuri comunitare în accepțiunea dispozițiilor europene.
Prin reglementarea măsurilor educative privative de libertate, legiuitorul reușește să completeze măsurile educative, rolul acestora fiind acela de a înlocui pedepsele aplicabile minorilor existente în vechiul Cod penal.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!

Legile justiției. Modificari, necesitate, boicot. Comentariu pe articole. Legea nr. 303/2004, Legea nr. 304/2004, Legea nr. 317/2004

Răspunderea contractuală. O analiză juridică si economică

Răspunderea contractuală. O analiză juridică si economică

„În a doua parte a enunțului secțiunii 1 din primul titlu al lucrării, autorul își pune – de fapt, pune –, aparent pe bună dreptate, întrebarea: «De ce, din nou, despre răspunderea contractuală?». Prin această întrebare, autorul deschide înseși premisele abordării actuale și originale a materiei cercetate; această deoarece el înțelege să examineze temă răspunderii contractuale nu în sensul ei restrâns de posibilitate juridică aflată la îndemână creditorului pentru a obține daune-interese în caz de neexecutare a obligațiilor asumate de debitorul sau, ci prin prismă unui sens mai larg al acestei noțiuni, anume acela de ansamblu de remedii disponibile pentru creditor în caz de neexecutare fără justificare a obligațiilor contractuale.

În ceea ce privește conținutul, după ce, în primul titlu al lucrării, autorul evidențiază argumentele și premisele cercetării, într-un al doilea titlu, el analizează răspunderea contractuală și sistemul remediilor în caz de neexecutare a obligațiilor contractuale. Titlul al III-lea este consacrat analizei implicațiilor practice ale concepției înfățișate privitoare la răspunderea civilă contractuală în sens larg. În concluziile cuprinse în titlul al IV-lea, autorul arată că, în concepția să, dintr-o perspectivă teoretică, alcătuirea conceptuală a unui sistem coerent al remediilor ce stau la îndemână creditorului în caz de neexecutare fără justificare a obligației contractuale reclamă, «in locul fragmentării artificiale a consecințelor neexecutarii, înțelegerea acestora că reprezentând un ansamblu functional», în favoarea căruia pledează argumente de ordin istoric, economic și juridic, toate dezvoltate pe larg în cuprinsul cărții.

Concepția autorului privitoare la analiză juridică și economică a răspunderii civile contractuale este temeinic argumentată pe parcursul cercetării, atât din punct de vedere teoretic, cât și sub aspectul evaluării consecințelor ei practice. Am putea spune că surprinde oarecum caracterul de eseu al acestei cercetări, dar că această o face nu numai originală, ci și interesantă, scrisă cu un cu totul remarcabil caracter științific și didactic. În orice caz, prin cercetarea efectuată pe parcursul acestei lucrări, înclinațiile autorului spre cercetarea științifică sunt demonstrate cu prisosință.”

Prof. univ. dr. emerit Corneliu Bîrsan

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
Legile justiției. Modificari, necesitate, boicot. Comentariu pe articole. Legea nr. 303/2004, Legea nr. 304/2004, Legea nr. 317/2004

Dreptul brevetului. Tratat

Dreptul brevetului. Tratat

DESCRIERE
Acest tratat privind dreptul brevetului prezintă, detaliat, aspectele de fond, dar și pe cele practice ale acestui domeniu insuficient de bine reprezentat în literatură de specialitate din țara noastră, fiind un instrument complet și, în această a ÎI-a ediție, care aduce la zi cercetarea prin integrarea celor mai recente modificări legislative la nivel național și european. În plus față de ediția anterioară, au fost introduse două noi capitole dedicate modelelor de utilitate și managementului dreptului brevetului, menite să completeze abordarea deja cvasi-completă prin îmbogățirea ariei deoretice abordate, dar și a aspectelor practice prezentate.

CUPRINSUL LUCRĂRII
– Reglementarea la nivel internațional a protecției invențiilor prin brevet;
– Brevetabilitatea invențiilor;
– Procedura de obținere a brevetului;
– Categorii de brevete;
– Invenția de serviciu;
– Efectul brevetului;
– Apărarea drepturilor conferite de brevet;
– Transmiterea dreptului asupra brevetului;
– Durată brevetului;
– Stingerea brevetului;
– Opoziția la acordarea brevetului; Revocarea brevetului;
– Protecția know-how-ului;
– Modele de utilitate;
– Elemente de managementul dreptului brevetului.

PUNCTE FORTE
– Volumul este, în fapt, o materializare a experienței practice și teoretice a autorilor, implicați atât în conceperea, cât și în aplicarea legislației naționale și internaționale;
– Prezentare teoretică accesibilă publicului;
– Soluții practice privind probleme teoretice și proceduri;
– Referiri la jurisprudență și doctrina: națională și internațională.

PUBLICUL-ȚINTĂ
– Avocați
– Magistrați
– Consilieri de proprietate intelectuală
– Cadre didactice
– Manageri și specialiști în domeniul dezvoltării tehnologice.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!

 

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: mai 13th, 2019 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: