APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO
Universuljuridic.ro PREMIUM
Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.
Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.
Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!
Societatea de masă și cultura sa (traducere din limba franceză de Ana-Maria Vieru)
„Membru titular al Academiei Franceze și membru străin, corespondent sau asociat al multor academii europene sau nord-americane, Étienne Henry Gilson, filosof tomist și istoric al filosofiei medievale, dar și filosof al limbajului, expert în artă și literatură sau muzician, este fără doar și poate unul dintre «nemuritorii» (les immortels) culturii occidentale.
Virtuțile sale nu se regăsesc doar în plan academic. Credința sa sinceră în Dumnezeu și devotamentul față de Biserica Apuseană îl determină să ia atitudine împotriva curentului ateist din ce în ce mai ofensiv și multistratificat în societatea occidentală, mai ales după sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, profilându-l și ca unul dintre marii apologeți ai creștinismului veacului al XX-lea.” – Vasile-Adrian Carabă
Drept internațional public. Ediția a II-a, revăzută și adăugită
Cartea se adresează studenților, cercetătorilor, practicienilor și tuturor celor interesați de înțelegerea reglementarilor dreptului internațional și a impactului acestora asupra relațiilor globale. Cu o structură clară, începând cu un capitol de Propedeutica în Dreptul internațional public și continuând cu analiza celorlalte instituții de profil, au fost introduse, aferent fiecărui capitol, întrebări de sinteză. Astfel, acest volum oferă atât fundamente teoretice solide, cât și instrumente practice pentru înțelegerea, interpretarea și aplicarea Dreptului internațional public.
Considerăm că prezenta lucrare reprezintă un ghid esențial pentru a înțelege dinamica unui domeniu aflat în continuă transformare.
Culegere de explicații ale răspunsurilor la subiectele de la examenele de admitere la Facultatea de Drept, Universitatea din București. Economie și gândire critică, ediția a II-a, revăzută și adăugită

Culegere de explicații ale răspunsurilor la subiectele de la examenele de admitere la Facultatea de Drept, Universitatea din București. Economie și gândire critică, ediția a II-a, revăzută și adăugită
Lucrarea de față vine în întâmpinarea nevoii oricărui elev care se pregătește pentru susținerea examenului de admitere la Facultatea de Drept a Universității din București: aceea de a înțelege mecanismele cognitive care au stat la baza conceperii subiectelor din anii anteriori, precum și logica explicațiilor pentru subiectele de economie și gândire critică.
În acest sens, prin intermediul prezentului material, rezolvăm și explicăm într-un mod logic și intuitiv subiectele concursurilor de admitere sau, după caz, de la simulări aferente anilor: 2015, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 și mai 2024 pentru economie: 2022, 2023 și mai 2024 pentru gândire critică.
Prezenta lucrare este un instrument eficient pentru cei care vor să se pregătească individual la economie și gândire critică, care vor să înțeleagă raționamentul din spatele rezolvărilor. Ca disciplină de studiu, economia, pe de o parte, oferă informații practice, utile pentru existența cotidiană, iar, pe de altă parte, dezvoltă capacitățile necesare de operare logică, de calcul matematic, de adaptare la situațiile dinamice ale economiei de piață. Totodată, explicațiile oferite subiectelor de gândire critică înlesnesc înțelegerea mai clară a construirii grilelor.