APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

22 apr. 2019
Vizualizari: 500
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Codul civil și legislație conexă

Codul civil și legislație conexă

Codul civil și legislație conexă 2019. Ediție PREMIUM

Include:
● textul actualizat al Codului, însoțit de un index detaliat
● dispoziții de aplicare
● decizii ale Curții Constituționale
● recursuri în interesul legii
● hotărâri prealabile
● jurisprudență națională
● dispoziții CEDO
● dispoziții CDFUE
● jurisprudență CEDO
● numeroase acte normative conexe și indexul acestora

Îngrijită de prof. univ. dr. Dan Lupașcu, culegerea Codul civil și legislație conexă continuă seria edițiilor PREMIUM pentru anul 2019.
Edițiile PREMIUM sunt tipărite pe hârtie albă de calitate superioară, ideală pentru adnotările necesare în activitatea didactică și practică, oferă un conținut consolidat și îmbogățit constând în numeroase acte normative, extrase atent selectate și jurisprudență relevanță, națională și europeană, la care se adaugă diverse alte informații utile, structurate profesionist și evidențiate adecvat prin grafica specială.
Seria PREMIUM se adresează practicienilor, teoreticienilor, doctoranzilor, masteranzilor, studenților.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!

 

Contracte de muncă atipice

Contracte de muncă atipice

Contracte de muncă atipice

În fața realității care reclamă o lipsă acută de protecție și un nivel ridicat de vulnerabilitate al celor care își desfășoară activitatea în temeiul aranjamentelor contractuale atipice, politicile europene nu sunt suficient de coerente și constante. Având că punct de plecare o analiză a diferitelor acte juridice existențe la nivel european în materia muncii atipice, lucrarea insistă pe argumentele care sprijină utilizarea pe piață muncii a raporturilor de muncă non-standard. Întrucât asistăm la o abordare și la o perspectivă încă diferită a statelor membre cu privire la muncă atipică, analiză de drept comparat efectuată este importantă pentru a stabili în ce măsură celelalte state (de pildă Germania, Italia, Slovenia, Spania, Rusia etc.) au înțeles să susțină și să legitimeze existența acestor aranjamente contractuale atipice în piețele muncii naționale. Scopul este de a stabili în ce măsură sistemul nostru de drept respectă normele europene în materia contractelor de muncă non-standard și să se identifice, deopotrivă, soluții și propuneri de lege ferenda în vederea îmbunătățirii cadrului juridic intern în acest domeniu.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!

 

Drept administrativ – Volumul II. Ediția a II-a

Drept administrativ – Volumul II. Ediția a II-a

 

Drept administrativ – Volumul II. Editia a II-a, revazută și adăugită

Descriere
Lucrarea a fost concepută ca un instrument de studiu pentru studenții și masteranzii de la facultățile de drept sau de administrație publică.

Cuprinsul lucrării
Volumul al II-lea din cursul dedicat Dreptului administrativ este structurat în 13 capitole, organizate în patru părți. Prima parte abordează problematică activității administrației publice, insistându-se în mod necesar pe actul administrativ, care este cea mai importantă formă a acestei activități. În capitolele corespunzătoare acestei părți sunt prezentate principalele aspecte conceptuale privind actul administrativ și sunt analizate pe larg condițiile de valabilitate și efectele juridice ale actului administrativ. Un capitol separat este dedicat contractului administrativ, instituție juridică care cunoaște în ultimii ani o dezvoltare fără precedent. A doua parte are în vedere domeniul public și, în mod special, modalitățile de valorificare a bunurilor ce fac obiect al proprietății publice. A treia parte a lucrării este dedicată controlului asupra activității administrației publice, reprezentând o cercetare aprofundată asupra contenciosului administrativ (noțiune, trăsături, condiții de admisibilitate ale acțiunii directe, acte administrative exceptate de la controlul de legalitate în contenciosul administrativ, procedura contenciosului administrativ). Ultima parte se referă la răspunderea în dreptul administrativ, fiind analizate în trei capitole formele tradiționale ale răspunderii: răspunderea administrativ-disciplinară, răspunderea administrativ-contravențională și răspunderea administrativ-patrimonială.

Puncte forte
Lucrarea valorifică o amplă bibliografie, fiind evidența preocuparea autorului de a prezența principalele opinii și teorii exprimate în doctrina cu privire la instituțiile administrative analizate. O parte dintre aceste opinii sunt abordate într-o manieră critică, cu sublinierea elementelor de divergența și asumarea unei perspective personale. Fiind destinată în primul rând studenților, lucrarea este construită într-un limbaj accesibil, textul fiind structurat pe capitole, secțiuni și paragrafe în scopul delimitării ideilor esențiale. În afară de aspectele doctrinare, autorul a avut în vedere și modificările normative recente cu incidență în tematică lucrării, precum și principalele interpretări din practică judiciară.

Publicul țintă
Lucrarea se adresează studenților care studiază disciplină Drept administrativ, practicienilor din sferă profesiilor juridice, personalului din administrația publică și, nu în ultimul rând, tuturor celor interesați de fenomenul administrației publice.

Despre autor
Dan Constantin Mâță – lector universitar doctor la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași; avocat în Baroul Iași.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!

 

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: aprilie 22nd, 2019 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: