APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

9 apr. 2019
Vizualizari: 549
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Codul de procedură civilă și legislație conexă 2019. Ediție PREMIUM

Codul de procedură civilă și legislație conexă 2019. Ediție PREMIUM

Codul de procedură civilă și legislație conexă 2019. Ediție PREMIUM

Îngrijită de prof. univ. dr. Dan Lupașcu, culegerea Codul de procedură civilă și legislație conexă 2019. Ediție Premium deschide seria edițiilor PREMIUM pentru anul 2019.
Edițiile PREMIUM sunt tipărite pe hârtie albă de calitate superioară, ideală pentru adnotările necesare în activitatea didactică și practică, oferă un conținut consolidat și îmbogățit constând în numeroase acte normative, extrase atent selectate și jurisprudență relevantă, națională și europeană, la care se adaugă diverse alte informații utile, structurate profesionist și evidențiate adecvat prin grafică specială.
Seria PREMIUM se adresează practicienilor, teoreticienilor, doctoranzilor, masteranzilor, studenților.

PRO LEGE – O colecție necesară oricărui jurist:

● reunește între copertele fiecărei culegeri informații esențiale și extinse din domeniul abordat, înlesnind astfel utilizatorului activitatea de informare și de cercetare, reducând semnificativ și eficient timpul dedicat acesteia
● prezintă pachete de acte normative consolidate, atent selectate în vederea acoperirii domeniului vizat, îmbogățite cu note și referințe utile, structurate și evidențiate profesionist și menite a facilita înțelegerea voinței și a intențiilor legiuitorului (prin semnalarea și/sau prin prezentarea unor corelații ori a unor spețe relevante, în unele cazuri prin oferirea unor lămuriri punctuale etc.);

● seria PREMIUM din cadrul colecției PRO LEGE este tipărită pe hârtie albă de calitate superioară, ideală pentru adnotările necesare în activitatea didactică și practică, beneficiază de grafică specială (în vederea unui plus de evidențiere a informațiilor-cheie), incluzând totodată un vast material informativ suplimentar;

● fiecare culegere în parte constituie, practic, un instrument juridic complex, indispensabil activității de zi cu zi în cadrul domeniului căruia îi este dedicată și pe care îl reprezintă, organizând unitar informațiile necesare unei bune cunoașteri a domeniului respectiv.

COORDONAREA GENERALĂ a Colecției PRO LEGE este asigurată de consilier juridic Oliviu Craznic.
Așteptăm sugestiile și propunerile dvs pe adresă prolege [at] universuljuridic.ro

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Cadastru și publicitate imobiliară

Cadastru și publicitate imobiliară

Cadastru și publicitate imobiliară

Lucrarea intitulată „Cadastru și publicitate imobiliară. Contenciosul special în materia cadastrului și a cărții funciare” se constituie că fiind prima lucrare monografică care analizează într-o manieră sistematică și interdisciplinară problematică complexă și controversată a cadastrului și a cărții funciare, în contextul derulării în prezent a Programului național de cadastru și carte funciară având că scop înregistrarea din oficiu a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. O importanță majoră este acordată în cuprinsul lucrării practicii judiciare în această materie, destul de săracă și neunitară.

În contextul în care cadastrul oferă baza materială a sistemului de publicitate imobiliară, nu se poate analiza publicitatea imobiliară fără a se analiza în profunzime instituția „cadastrului” de o importanță majoră în prezent, și care stă la baza lucrărilor sistematice de cadastru și carte funciară, în urma finalizării cărora se vor înscrie din oficiu imobilele în evidențele de cadastru și carte funciară.

În ambianța noului cadrul legislativ în materia cadastrului și a publicității imobiliare prin cărți funciare, lucrarea este structurată în trei titluri, respectiv: Titlul I este consacrat cadastrului, analizându-se într-o manieră logică și sistematică etapele care trebuie parcurse în realizarea lucrărilor sistematice de cadastru și carte funciară, care vor sta la baza înregistrării din oficiu a imobilelor în evidențele de cadastru și carte funciară; Titlul II al lucrării este consacrat analizei detaliate a publicității imobiliare cu toate implicațiile și efectele înscrierilor în cartea funciară; Titlul III este consacrat analizei în detaliu a contenciosului special și complex din materia cadastrului și a cărții funciare, analiză efectuată prin raportare la legislația, doctrina și practica judiciară în această materie.

Lucrarea, prin importanța acestui domeniu, amploarea și complexitatea sa are o aplicabilitate generală, fiind utilă publicului larg interesat, autorităților cu atribuții în acest domeniu, autorității judecătorești, și, nu în ultimul rând, cadrelor didactice universitare și studenților.

Volumul de față, întocmit de conf. univ. dr. Oliviu Puie, se dorește a fi o carte de referință pentru profesioniștii dreptului în materia cadastrului și publicității imobiliare, respectiv, în cea a contenciosului special în materia cadastrului și a cărții funciare. Abordând o problematică pe cât de stufoasă, pe atât de complexă, prezentul volum reprezintă o radiografie amănunțită a unei problematici de referință pentru raporturile sociale și juridice de pretutindeni, respectiv aceea a dreptului de proprietate imobiliară și a modalităților sale de recunoaștere și afirmare socială.
Astfel, analiza pe care ne-o propune autorul, dincolo de a reprezenta un travaliu teoretic, constituie și o bogată culegere de jurisprudență în materie de cadastru, carte funciară și publicitate imobiliară, urmărind de o manieră critică și comparativă evoluția cadrului normativ care a reglementat și reglementează această materie în România, sens în care vine să evidențieze amprenta distinctivă pe care fiecare regim constituțional cunoscut de țara noastră și-a pus-o de-a lungul timpului asupra problematicii referitoare la regimul juridic al proprietății imobiliare.
Totodată, prezenta carte, de fapt un veritabil tratat de cadastru și publicitate imobiliară, contencios special în materia cadastrului și cărții funciare, subliniază faptul că această materie este una în continuă evoluție, al cărei grad de complexitate în prezent devine și mai ridicat în contextul imperativului de armonizare a legislației naționale cu cea europeană, precum și cu noile realități socio-juridice edificate atât de raporturile actuale dintre proprietatea publică și cea privată, cât și de regimul juridic aplicabil, în condiții de reciprocitate, dobândirii dreptului de proprietate imobiliară de către străini.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Tratamentul creditorilor și regimul juridic al creanțelor în procedura insolvenței

Tratamentul creditorilor și regimul juridic al creanțelor în procedura insolvenței

Tratamentul creditorilor și regimul juridic al creanțelor în procedura insolvenței

În actualul stadiu legislativ și jurisprudențial, problematica privind „Tratamentul creditorilor și regimul juridic al creanțelor în procedura insolventei” continuă să suscite numeroase opinii juridice, ceea ce a impus nevoia de clarificare a unor aspecte și o abordare unitară a temei.

Lucrarea tratează pe larg aspectele ce țin de modalitatea prin care creditorul dobândește calitatea de participant la procedura insolvenței, declararea și înregistrarea la tribunal a creanței, verificarea și înscrierea în tabelele creditorilor, dar și aspectele ce se referă la unul dintre cele mai importante drepturi ce însoțesc calitatea de creditor participant la procedura, acela de a se manifesta în adunarea creditorilor și comitetul creditorilor.

Totodată, tratează, pe secțiuni, principalele categorii de creanțe întâlnite în procedurile de insolvență: creanțele izvorâte din contracte de finanțare din fonduri europene, creanțele născute în cursul procedurii, creanțele bugetare, creanțele salariale, creanțele care beneficiază de cauze de preferință, creanțele chirografare.

Lucrarea se dorește a fi un set cât mai cuprinzător de comentarii, explicații și aplicații practice vizând tratamentul creditorilor și regimul juridic al creanțelor în procedura insolvenței, util că instrument de lucru pentru toate categoriile de specialiști în domeniul dreptului insolvenței și nu numai.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: aprilie 9th, 2019 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: