APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

14 mart. 2019
Vizualizari: 475
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Revista romana de executare silita nr. 4/2018

Revista romana de executare silita nr. 4/2018

Revista română de executare silită nr. 4/2018

Revista română de executare silită, revistă deja cu tradiție (este în anul XV de la apariție), se prezintă sub o formă nouă, deosebit de atrăgătoare și atent îngrijită de redactori.

În acest an, al Centenarului, sărbătorim împlinirea a 100 ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei și Maramureșului cu România, motiv pentru care revista va încerca să evidențieze acest deosebit eveniment și să includă în cele patru apariții din acest an o secțiune intitulată Restitutio, în care va republica doctrină și jurisprudență, adevărate lecții de drept și de istorie, aparținând primului an dintre cei care, totalizați, împlinesc acest Centenar.

Revista română de executare silită se adresează în primul rând celor ce exercită profesia de executor judecătoresc, dar în aceeași măsură și celorlalți practicieni ai dreptului (magistrați, avocați, consilieri juridici), teoreticienilor și, de ce nu, studenților interesați de acest domeniu.

Numărul 4 este structurat astfel:

1. Restitutio – în această rubrică dedicată Anului Centenarului sunt republicate articole din doctrină și jurisprudență aparținând primului an de după Marea Unire.
2. Doctrină – cuprinzând articole, studii, eseuri despre diferitele instituții din procedura de executare silită, precum și considerații privind aplicarea practică a normelor legislative din domeniu: Raluca Ioana Huruba – Contribuții la studiul titlurilor executorii notariale
George-Alexandru Lazăr, Nicolae-Horia Țiț – Clarificarea noțiunii de titlu executoriu notarial
Ximena Moldovan – Punerea în executare a unei creanțe garantate printr un contract de ipoteca. Aspecte de drept comparat
Silviu Dorin Schiopu – Evidența activităților de prelucrare a datelor cu caracter personal efectuate în cadrul biroului de executor judecătoresc
Andreea Tabacu – Salvarea debitorului persoană juridică, supus executării silite: insolvență
3. Drept comparat – rubrică ce cuprinde articole care dezbat o problemă teoretică sau practică din legislația statelor străine:
Stanislav Copetchi, Lilia Lupasco – Executorul judecătoresc: subiect al infracțiunii prevăzute la art. 328 C. pen. al Republicii Moldova (excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu)
4. Recursuri în interesul legii – aduce la cunoștință celor interesați deciziile obligatorii pronunțate în recurs în interesul legii de către Înaltă Curte de Casație și Justiție, cu incidență asupra domeniului executării silite, însoțite de note sau comentarii.
5. Hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept – cuprinde prezentarea deciziilor pronunțate de către Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la dezlegarea unor probleme de drept de a căror lămurire depinde soluționarea pe fond a unor cauze, cu relevanță în domeniul executării silite, însoțite de note sau comentarii.
6. Decizii ale Curții Constituționale – aduce la cunoștință celor interesați deciziile pronunțate de către Curtea Constituțională referitoare la excepții de neconstituționalitate a unor prevederi legale din domeniului executării silite.
7. Practică judiciară – cuprinzând spețe relevante din practica instanțelor judecătorești în materia executării silite, însoțite de comentarii sau note

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Piata interna. Jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene

Piata interna. Jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene

Piața internă. Jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene

Această carte vine să dea latura practică a studiului materiei Dreptului Uniunii Europene, deoarece, așa cum rezultă din titlu, cuprinde o selecție de hotărâri ale Curții de justiție de la Luxemburg; la începutul fiecărui capitol există considerații introductive în care sunt precizate normele de drept al Uniunii Europene, primar ori derivat, care au stat la baza soluțiilor pronunțate, idei majore care se desprind din spețe și comentarii ale acestora.

Fiind adresată cu deosebire studenților, cartea surprinde, în spețele supuse atenției, și modul de interpretare a normelor referitoare la piața internă realizat de către Curtea de Justiție de la Luxemburg. Astfel, studentul va putea observa schema de interpretare utilizată de către Curte, anume: interpretare textuală, interpretare contextuală și istorico-teleologica.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Buletinul Jurisprudentei Curtea de Apel Bucuresti 2016

Buletinul Jurisprudentei Curtea de Apel Bucuresti 2016

Buletinul Jurisprudenței Curtea de Apel București 2016

Culegerea reunește, repartizate pe secții, aproximativ 200 de spețe de referință din jurisprudență pe anul 2016 a Curții de Apel București.

Spețele sunt redate într-o formă care permite cititorilor accesul la informațiile esențiale.

Oferind prin intermediul spețelor prezentate o imagine asupra cazuisticii conturate pe noile Codexuri și, totodată, asupra tendințelor din practica judiciară a acestei instanțe pe diverse probleme de drept, lucrarea constituie un instrument de lucru util pentru practicienii dornici să surprindă evoluția unor probleme de drept actuale sau clasice sub aspectul soluțiilor pronunțate de instanțele de judecată naționale.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: martie 14th, 2019 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: