APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

22 feb. 2019
Vizualizari: 757
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Drept penal. Partea speciala II. Curs tematic. Editia 3

Drept penal. Partea speciala II. Curs tematic. Editia 3

Drept penal. Partea speciala II. Curs tematic. Editia 3

Despre lucrare
Lucrarea, după cum și titlul o indică, își propune o abordare tematică, fiind analizate doar acele infracțiuni din Codul penal care fac parte din tematica prevăzută pentru materia Drept penal. Partea specială din semestrul al doilea, conform fișei disciplinei de la Facultatea de Drept a Universității din București. Astfel, lucrarea este destinată, în primul rând, studenților, în vederea pregătirii examenului semestrial. Totodată, absolvenții pot utiliza această lucrare pentru pregătirea examenului de licență și examenelor de intrare în profesie (avocatură, magistratură) pentru partea corespunzătoare din tematică. În sfârșit, lucrarea poate fi utilă și practicienilor, deoarece, într-o justiție penală plină de incertitudini, de „intrebari prealabile”, orice opinie lămuritoare asupra unei chestiuni de drept poate fi utilă.

Despre Ediția 3
Necesitatea unei noi ediții a cursului a fost impusă de evoluția legislației în domeniu și de acumulările doctrinare.

Din cuprins
• Infracțiuni contra autorității
• Infracțiuni contra înfăptuirii justiției
• Infracțiuni de corupție și de serviciu
• Infracțiuni de fals
• Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice
• Infracțiuni contra familiei

Puncte forte
• tratarea tematică a materiei, urmărind structura Codului penal
• tratarea infracțiunilor conform schemei clasice de analiză
• examinarea unor ipoteze ignorate sau tratate sumar în literatură de specialitate
• analiza unor probleme de drept controversate
• indicarea practicii judiciare relevante, inclusiv a celei apărute după intrarea în vigoare a noului Cod penal
• propunerea de soluții pentru problemele identificate

Despre autori
Valerian CIOCLEI este profesor universitar la disciplinele Criminologie și Drept penal. Partea specială (Facultatea de Drept a Universității din București); membru al Comisiei de redactare a Noului Cod penal; avocat.
Cristina ROTARU este profesor universitar la disciplinele Drept penal. Partea specială și Criminologie (Facultatea de Drept a Universității din București); formator la Institutul Național al Magistraturii; judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Andra-Roxana TRANDAFIR este lector universitar la disciplinele Criminologie și Drept penal. Partea specială (Facultatea de Drept, Universitatea din București); avocat; secretar de redacție al revistei Analele Universității din București-Seria Drept; secretar general al Asociației Henri Capitant a Prietenilor Culturii Franceze – România; reprezentant al României în cadrul Grupului Partener al Institutului Max Planck pentru Criminologie Balcanică, stabilit cu Universitatea din Zagreb.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Regimul juridic al contraventiilor. O.G. nr. 2/2001 comentata. Editia a 4-a

Regimul juridic al contraventiilor. O.G. nr. 2/2001 comentata. Editia a 4-a

Regimul juridic al contraventiilor. O.G. nr. 2/2001 comentata. Editia a 4-a

Scopul pe care și l-au propus autorii lucrării Regimul juridic al contravențiilor. O.G. nr. 2/2001 comentată este să traseze regulile generale după care trebuie judecată o plângere contravențională, ținând seama atât de practică neunitara la nivelul instanțelor naționale, cât și de poziția Curții Europene a Drepturilor Omului referitoare la aplicarea, în materie contravențională, a principiilor de procedură penală care protejează drepturi fundamentale ale persoanei.

La realizarea acestei a 4-a ediții a cărții Regimul juridic al contravențiilor. O.G. nr. 2/2001 comentată au fost avute în vedere modificările legislative aduse O.G. nr. 2/2001 prin Legea nr. 203/2018, dar și aspectele controversate din practică judiciară, fiind prezentate și analizate soluții pronunțate recent de instanțele judecătorești, jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, deciziile Curții Constituționale și ale Înaltei Curți de Casație și Justiție în domeniu, precum și diverse păreri exprimate în literatura juridică de specialitate. Toate acestea sunt însoțite de opiniile pertinente ale autorilor și de considerații de lege ferenda care vizează îmbunătățirea cadrului legal de reglementare a regimului juridic al contravențiilor.

Regimul juridic al contravențiilor. O.G. nr. 2/2001 comentată se adresează în primul rând judecătorilor care soluționează cererile de anulare a proceselor-verbale încheiate de agenții constatatori, dar poate fi utilă și celor implicați în comiterea unor contravenții sau celor care constată și sancționează astfel de fapte.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Drept fiscal. Fiscalitate. Obligatii fiscale. Declaratii fiscale. Editia 4

Drept fiscal. Fiscalitate. Obligatii fiscale. Declaratii fiscale. Editia 4

Drept fiscal. Fiscalitate. Obligatii fiscale. Declaratii fiscale. Editia 4

Despre lucrare
În contextul intrării în vigoare la 1 ianuarie 2016 a noilor reglementări fiscale: noul Cod fiscal (Legea nr. 227/2015) și noul Cod de procedură fiscală (Legea nr. 207/2015) cursul realizează o analiză amplă a principalelor instituții ale dreptului fiscal în concordanță cu schimbările legislative recente în domeniu, atât la nivel național, cât și unional. Lucrarea combină elementele teoretice din domeniul fiscal cu cele practice impuse de realitatea economică națională în materia fiscalității, având un rol informativ și documentar în special pentru studenții facultăților de drept sau ai facultăților economice, profesioniștilor din domeniu, dar și celor care doresc să aprofundeze aspectele fiscale ale realității economice.

Despre Ediția 4
Au fost avute în vedere toate modificările și completările legislative intervenite, respectiv Legea nr. 30/2019 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 25/2018 privind modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare, O.U.G. nr. 25/2018 privind modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare, O.U.G. nr. 89/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Din cuprins
• noțiuni generale privind fiscalitatea
• sistemul fiscal, fiscalitatea, politică fiscală
• obligațiile fiscale: obligația bugetară, impozite, taxe și contribuții sociale
• impozitul pe profit, pe dividende, pe reprezentanțe
• impozitarea persoanelor fizice și a microintreprinderilor
• impozitele locale
• stingerea obligațiilor fiscale
• convenții fiscale internaționale și dublă impunere
• taxa pe valoarea adăugată
• taxele vamale
• accizele și alte taxe speciale
• inspecția fiscală
• răspunderea juridică în dreptul fiscal
• cazierul fiscal

Puncte forte
• prezintă detaliat noile reglementări fiscale din 2019
• explicare clară și concisă a informațiilor din sfera fiscală și procesual fiscală
• cuprinde anexe cu principalele declarații fiscale și instrucțiuni de completare
• index legislativ și jurisprudențial
• referințe bibliografice ample, necesare perfecționării cunoștințelor în domeniu

Despre autori
Dan Drosu ȘAGUNA este profesor universitar doctor, titular al disciplinelor: Drept financiar și fiscal; Drept bancar și valutar, Facultatea de Drept, Universitatea din București și Facultatea de Științe Juridice și Administrație, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, cât și profesor asociat la mai multe universități și instituții universitare, cum ar fi Universitatea Ecologică, Universitatea „Titu Maiorescu”, Universitatea „Romano-Americana”, precum și conducător de doctorat în Drept fiscal.

Daniela Iuliana RADU este avocat, asistent universitar doctor, titular al disciplinelor: Drept financiar-bancar și Dreptul afacerilor.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: februarie 22nd, 2019 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: