APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

16 ian. 2023
Vizualizari: 168
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul II – Art. 365-638. Anexe

Codul administrativ comentat. Explicații, jurisprudență, doctrină. Volumul II – Art. 365-638. Anexe

Codul administrativ comentat. Explicații, jurisprudență, doctrină. Volumul II – Art. 365-638. Anexe

La trei ani de la intrarea în vigoare a Codului administrativ, anunțăm apariția prezentei lucrări, la baza căreia am așezat dorința de a veni în sprijinul celor care exercită administrația publică, indiferent de faptul că sunt demnitari, funcționari sau personal contractual.

De asemenea, ne preocupă calitatea activității pe care ei o desfășoară, dorind ca prezenta lucrare să răspundă, în cât mai mare măsură, așteptărilor acestora.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 
 
 

Taxele judiciare de timbru

Taxele judiciare de timbru

Taxele judiciare de timbru

 

Constituția nu prevede gratuitatea justiției. În aceste condiții, legiuitorul este liber să stabilească, pentru judecarea unor categorii de cauze, taxe judiciare de timbru, acoperind pe această cale o parte din cheltuielile efectuate pentru funcționarea serviciului public al justiției, obligație impusă de altfel prin art. 56 alin. (1) din Legea fundamentală.

Astfel, acțiunile și cererile introduse la instanțele judecătorești de către justițiabili sunt guvernate de principiul universalității obligației de plată a taxelor judiciare de timbru, scutirea de la plată fiind o excepție ce trebuie expres prevăzută de lege.

 

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!

 

Drept comercial român. Ediția a IV-a

 

Drept comercial român. Ediția a IV-a

Drept comercial român. Ediția a IV-a

Lucrarea Drept comercial român, Ediția a IV-a, dezvoltă evoluția normelor de drept comercial, în special sub aspectul modificărilor generate de intrarea în vigoare a noului Cod civil, precum și a Legii nr. 265/2022 privind registrul comerțului și pentru modificarea și completarea altor acte normative cu incidență asupra înregistrării în registrul comerțului.

Prezenta lucrare susține sistemul monist și tratarea dreptului comercial ca ramură de drept privat de sine stătătoare, cu aplicarea instituțiilor noi introduse odată cu noul Cod civil. Sunt analizate normele aplicabile profesioniștilor, precum și societățile reglementate de Legea nr. 31/1990.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: ianuarie 17th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: