Anul Nou în lume!

31 dec. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 217

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Anul Nou în lume

Dincolo de bucuria sărbătoririi trecerii dintre ani, în noaptea de An Nou, locuitorii Europei revin la propriile tradiții, pe care fiecare generație le duce mai departe.

Brașov: Conferința GDPR în profesiile liberale, instituții și companii

Spre exemplu, în Danemarca, toate farfuriile nefolosite sunt păstrate până la data de 31 decembrie, când sunt sparte de tocul ușilor tuturor prietenilor și rudelor. Și, tot acolo, oamenii se urcă pe scaune și sar de pe ele, de Anul Nou, ca să aibă noroc.

Mai în nord în Finlanda, oamenii prezic anul care vine, aruncând cositor topit într-o găleată cu apă și interpretând forma rezultată.

Estonienii mănâncă de șapte ori pe zi, de Anul Nou, pentru a-și asigura prosperitatea în următorul an.

În Belgia, oamenii iau în serios animalele din curte, astfel că fermierii le urează vacilor un An Nou fericit! În Elveția, Anul Nou este marcat prin aruncarea de înghețată pe podea, iar francezii se îndoapă de Anul Nou cu clătite.

Spaniolii care reușesc să înghesuie în gură 12 boabe de strugure în gură la miezul nopții, au parte de noroc în anul care vine.

În Irlanda, oamenii lovesc pâinea de pereți, pentru a alunga spiritele rele, iar în Scoția, prima persoana care trece pragul unei case, în Noul An, trebuie să aducă un cadou norocos.

Peste Ocean, în Panama, efigii ale tuturor celor faimoși sunt arse, ca modalitate de a începe noul an cu noroc. În Columbia, locuitorii poartă cu ei valize în ziua de Revelion, în speranța de a avea un an plin de călătorii.

În Ecuador, Anul Nou este marcat la miezul nopții prin arderea sperietorilor de ciori umplute cu hârtie. Sunt arse, de asemenea, și fotografiile din ultimul an, ca semn adicător de noroc.

Într-un mic sat din Peru, oamenii se bat cu pumnii în ziua de Revelion pentru a-și rezolva diferendeleși a începe noul ande la zero.

În unele părți din Puerto Rico oamenii aruncă găleți cu apă pe geam pentru a alunga spiritele rele.

În Bolivia se pun monede în prăjituri și oricine găsește o monedă are noroc anul viitor.

În Chile, familiile petrec noaptea în compania celor decedați, dormind în cimitir.

În mai multe țări din America de Sud, purtarea de lenjerie de corp colorată determină soarta cuiva în noul an. Lenjeria de culoare roșie înseamnă că vei găsi dragostea, iar auriul aduce bogăția, în timp ce albul pacea.

În Africa de Sud, oamenii aruncă mobila pe geam, pentru a începe anul cu o schimbare.

În Asia, în Siberia, de Anul nou, oamenii sar în lacurile înghețate, pe trunchiuri de copaci.

În Japonia, sună toate clopotele de 108 ori, conform convingerii buddhiste că acest lucru aduce purificarea. Este, de asemenea, considerat a fi bine să intri în Noul An zâmbind, deoarece aduce noroc.

În Filipine, Anul nou trebuie să aducă bogăție și de aceea totul trebuie să fie rotund asemeni monedelor. De aceea de Anul nou,  alimente  sunt rotunde, iar haine au linii rotunde. În Thailanda, Anul nou vine cu o bătaie cu gălețile de apă, majoritatea participanților la această luptă  fiind murdăriți cu talc gri.

La mulți ani!

 

(material redactat din surse online)

Anul Nou în lume! was last modified: decembrie 31st, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter