ANSPDCP. Manualul FRA privind legislația referitoare la protecția datelor cu caracter personal în Europa

5 iul. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 669

Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), din data de 2 aprilie 2018, aceasta anunță faptul că în data de 29 mai 2018, Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) a publicat un nou manual care oferă o privire de ansamblu asupra cadrului juridic de protecție a datelor cu caracter personal din Europa, inclusiv jurisprudența importantă.

Conform specificațiilor din respectivul comunicat, acest document a fost elaborat de Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) în cooperare cu Consiliul Europei și Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor. Obiectivul acestei publicații este de a îmbunătăți cunoașterea regulilor de protecție a datelor cu caracter personal, în special printre angajații care prelucrează date cu caracter personal sau care intră în contact cu acestea.

Astfel, documentul pune la dispoziție noi informații privind modificările aduse de actuala reformă a cadrului juridic privind protecția datelor.

De asemenea, ANSPDCP a atașat, respectivului comunicat, varianta în limba engleză a manualului.

Sursa informației

ANSPDCP. Manualul FRA privind legislația referitoare la protecția datelor cu caracter personal în Europa was last modified: iulie 5th, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter