ANRE. Recomandări pentru clienți în legătură cu facturarea energiei electrice și a gazelor naturale

12 ian. 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
180 views

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a publicat o serie de acțiuni pe care le pot întreprinde persoanele care au neclarități privind facturarea energiei electrice și a gazelor naturale.

Astfel, clienții finali care au neclarități trebuie să se adreseze furnizorului care a emis factura în discuție pentru clarificări, acesta având obligația transmiterii unei explicații clare și ușor de înțeles a modului în care este calculată valoarea facturii, în special în cazul în care aceasta nu este bazată pe consumul real.

De asemenea, dacă apreciază că, prin răspunsul formulat, nu au fost aduse clarificările necesare, clientul final are posibilitatea să se adreseze ANRE sau altor instituții care au atribuții în acest sens, chiar și instanței de judecată.

Totodată, ANRE enumeră și o serie de recomandări pentru persoanele care încheie contracte de furnizare de energie electrică/gaze naturale, acestea fiind sfătuite:

− Să încheie o convenție de consum cu furnizorul de energie electrică/gaze naturale;

− Să verifice întotdeauna dacă facturarea s-a efectuat potrivit indexului transmis;

− Să verifice, în contract, perioada în care trebuie transmis furnizorului indexul și să beneficieze de mecanismul autocitirii pentru a evita facturarea unui consum estimat și ulterior regularizarea acestuia;

− Să nu ignore notificările transmise de furnizorul de energie privind modificarea condițiilor contractuale, în special modificarea prețurilor/tarifelor.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

 

Sursa informației

Vezi și ANRE. Modul de preluare de către FUI a locurilor de consum ale clienților finali în cazul încetării contractului de furnizare a gazelor naturale

ANRE. Recomandări pentru clienți în legătură cu facturarea energiei electrice și a gazelor naturale was last modified: ianuarie 14th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter