ANRE. Proiect: Ordin pentru modificarea şi completarea Procedurii de anulare a obligațiilor de plată accesorii datorate bugetului ANRE

12 ian. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 52
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.anre.ro), Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Procedurii de anulare a obligațiilor de plată accesorii datorate bugetului Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată prin Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 228/2020.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Proiectului de Ordin:

Art.I. –Procedura de anulare a obligațiilor de plată accesorii datorate bugetului Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată prin Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 228/2020, publicat în Monitorul Oficialal României, Partea I, nr.1.226 și 1.226 bis din 14 decembrie 2020, se modifică și se completează după cum urmează:

1. La articolul 2 alineatul (1), litera a) se modifică și va avea următorul cuprins:

„a) amânarea la plată a obligațiilor de plată accesorii reprezentate de dobânzi, penalități de întârziere sau alte accesorii rămase nestinse la data emiterii „Situației debitelor restante aferente bugetului ANRE”, până la data soluționării cererii de anulare a accesoriilor sau până la data de 31 martie 2021 inclusiv, în cazul nedepunerii acestei cereri, pentru fiecare debitor care notifică ANRE conform art. XIII alin. (1) din ordonanță”.

2. La articolul 2, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:

„(3) În sensul prevederilor art. VIII alin. (2) lit. a) din ordonanță, sunt considerate obligații   bugetare principale restante și obligațiile bugetare principale datorate de debitorul aflat în insolvență pentru care s-a împlinit scadența până la data de 31 martie 2020 inclusiv, independent de existența unui tabel de creanțe sau a unui program de plată a creanțelor.”

3. La articolul 3 alineatul (8), litera b) se modifică și va avea următorul cuprins:

„b) nu se efectuează stingerea până la data soluționării cererii de anulare a accesoriilor sau până la data de 31 martie 2021 inclusiv, după caz”.

De asemenea, observațiile și propunerile cu privire la proiectul de ordin se pot transmite, în scris, la adresa de e-mail: [email protected], până la data de 22 ianuarie 2021.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect și nota de prezentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

ANRE. Proiect: Ordin pentru modificarea și completarea Procedurii de anulare a obligațiilor de plată accesorii datorate bugetului ANRE was last modified: ianuarie 12th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter