ANRE. Proiect: Ordin pentru modificarea și completarea Procedurii de anulare a obligațiilor de plată accesorii datorate bugetului ANRE

14 sept. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 71

Potrivit site-ului oficial (www.anre.ro), Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Procedurii de anulare a obligațiilor de plată accesorii datorate bugetului Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată prin Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 228/2020.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Proiectului de Ordin:

Art. I. – Procedura de anulare a obligațiilor de plată accesorii datorate bugetului Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată prin Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 228/2020, publicat în Monitorul Oficialal României, Partea I, nr. 1.226 și 1.226 bis din 14 decembrie 2020, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

1. La articolul 2 alineatul (1), litera a) se modifică și va avea următorul cuprins:

„a) amânarea la plată a obligațiilor de plată accesorii reprezentate de dobânzi, penalități de întârziere sau alte accesorii rămase nestinse la data emiterii «Situației debitelor restante aferente bugetului ANRE”, până la data soluționării cererii de anulare a accesoriilor sau până la data 31 ianuarie 2022 inclusiv, în cazul nedepunerii acestei cereri, pentru fiecare debitor care notifică ANRE conform art. XIII alin.(1) din ordonanță»”.

2. La articolul 3 alineatul (8), litera b) se modifică și va avea următorul cuprins:

Campanie Craciun UJmag 2020

„b) nu se efectuează stingerea până la data soluționării cererii de anulare a accesoriilor sau până la data de 31 ianuarie 2022 inclusiv, după caz”.

3. La articolul 3, alineatul (11) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(11) În situația în care debitorul nu depune cererea de anulare a accesoriilor până la data de 15 decembrie 2020, inclusiv, sau în perioada 1 ianuarie 2021-31 ianuarie 2022 inclusiv, ANRE emite și comunică «Decizia de pierdere a valabilității amânării la plată a obligațiilor de plată accesorii datorate bugetului ANRE», prevăzută în Anexa nr.7.”

(…)

7. La articolul 6, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(3) În situația în care unui debitor i s-a comunicat o decizie de respingere a cererii de anulare a accesoriilor, iar ulterior îndeplinește condițiile prevăzute de ordonanța, acesta poate depune o nouă cerere de anulare a obligațiilor de plată accesorii până la data de 31 ianuarie 2022 inclusiv.”

8. La Anexa nr. 4, Anexa nr. 6, Anexa nr.7, Anexa nr. 9, Anexa nr. 10, Anexa nr.11 și Anexa nr.12 prevederea privind contestația se modifică și va avea următorul cuprins:

„Împotriva prezentului înscris, cel interesat poate depune contestație la Curtea de Apel București în termen de 30 zile de la data comunicării”.

(…)

De asemenea, observațiile și propunerile cu privire la proiectul de ordin se pot transmite, în scris, la adresa de e-mail: [email protected], până la data de 24 septembrie 2021.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect și nota de prezentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Videoconferința regională de insolvență Buzău

🔔Vezi și ANRE. Acordarea de compensații utilizatorilor în cazul depășirii perioadei de citire a contoarelor

ANRE. Proiect: Ordin pentru modificarea și completarea Procedurii de anulare a obligațiilor de plată accesorii datorate bugetului ANRE was last modified: septembrie 14th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter