ANPC. Proiect: Ordin privind stabilirea condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care comercializează, pe piața națională, acoperitoare faciale de utilizat în colectivitate

27 nov. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 105
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.anpc.ro), Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordin privind stabilirea condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care comercializează pe piață națională acoperitoare faciale de utilizat în colectivitate.

Astfel, propunerile, sugestiile și opiniile cu privire la acest proiect pot fi trimis pe adresa Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor sau la adresa de e-mail: [email protected], în perioada 2-11 decembrie 2020.

Redăm, în continuare, o parte dintre principalele prevederi ale Ordinului:

− Art.1. „Prezentul ordin stabilește condițiile pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care comercializează pe piață națională acoperitoare faciale de utilizat în colectivitate.”

− Art.2.(1) Operatorii economici sunt obligați să asigure consumatorilor informații corecte, complete și precise, care să permită acestora să achiziționeze acoperitoare faciale de utilizat în colectivitate.
(2) Operatorii economici sunt obligați să afișeze la locul de comercializare, denumirea produsului pentru măstile care nu sunt nici dispozitive medicale și nici echipamente individuale de protecție prin denumirea «ACOPERITOARE FACIALĂ DE UTILIZAT ÎN COLECTIVITATE».
(3) Operatorii economici sunt obligați ca ambalajul acoperitoarelor faciale de utilizat în colectivitate introduse pe piață să fie marcate în mod obligatoriu, cu informațiile necesare care se înscriu în mod vizibil, lizibil, ușor de înțeles, durabil, în același câmp vizual, după caz, pe etichetă, ambalaj de vânzare ori altele asemenea ce însoțesc produsul, pe fiecare din cel mai mic pachet comercializabil disponibil, cu următoarele elemente:
a) denumirea producatorului, marca comercială sau alte mijloace de identificare;
b) producătorii și importatorii din state care nu sunt membre ale Uniunii Europene au obligația să își precizeze adresa poștală a sediului social în elementele de identificare; producătorii, ambalatorii sau distribuitorii din state membre ale Uniunii Europene au obligația să își precizeze adresa poștală a sediului social unde pot fi contactați;
c) denumirea produsului și anume: «Acoperitoare facială de utilizat în colectivitate» urmată de versiunea documentului sau denumirea specificației naționale urmată de CWA;
d) un mijloc de identificare a produsului;
e) cantitatea;
f) termenul de valabilitate;
g) principalele caracteristici tehnice și calitative;
h) compoziția, în cazul în care produsul este fabricat din material textil trebuie specificate denumirea și procentul din greutate al tuturor fibrelor care compun produsul, în ordine descrescătoare;
i) instrucțiuni de depozitare și păstrare;
j) nivelul eficienței filtrării;
k) metoda de testare a eficienței filtrării utilizate, de exemplu, referința de identificare standard sau metoda de testare națională;
l) tipul de acoperitoare facială de utilizat în colectivitate, respectiv «reutilizabile» sau «de unică folosință».
m) tipul de utilizatori, respectiv «copil» sau «adult».
n) avertisment de restricție adecvat vârstei, respectiv «Nu este potrivit pentru copiii sub 3 ani».

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect, vă rugăm să urmați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și ANPC. Drepturile consumatorilor pot fi apărate și prin acțiuni colective în justiție

ANPC. Proiect: Ordin privind stabilirea condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care comercializează, pe piața națională, acoperitoare faciale de utilizat în colectivitate was last modified: noiembrie 27th, 2020 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter