ANPC. Întâlnirea cu omologii de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Est (Iași)

20 iul. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 26

Conform site-ului oficial (www.anpc.ro), Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a informat că o delegație formată din inspectori ai Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, de peste Prut, a avut o întâlnire cu omologii lor de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Est (Iași), în contextul schimburilor de experiență între organismele de protecție a consumatorilor din România și Republica Moldova.

Astfel, în cadrul întrevederii, au fost prezentate principalele acte normative ce reglementează protecția consumatorilor în România, printre care:

− Ordonanța de urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative,

− Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementărilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor,

− Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesioniști și consumatori,

− Ordonanța nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor

− Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului.

Totodată, în cadrul întâlnirii, a avut loc un schimb de opinii cu privire la modul de soluționare a petițiilor și au fost puse în discuție spețe concrete, referitoare la: clauzele abuzive în contractele încheiate cu consumatorii, practici comerciale incorecte, contractele la distanță și contractele negociate în afara spațiilor comerciale.

Sursa informației

🔔Vezi și ANPC. Acțiune coordonată de testare a produselor conexe COVID-19 vândute consumatorilor

ANPC. Întâlnirea cu omologii de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Est (Iași) was last modified: iulie 20th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter