ANI. Termenul limită de depunere a declarațiilor de avere și de interese

9 iun. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 32

Pe site-ul oficial (www.integritate.eu), Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat data limită până la care persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice pot depune declarațiile de avere și de interese anuale, aceasta fiind 15 iunie 2021.

Pentru facilitarea procesului de depunere a acestor declarații, Agenția Națională de Integritate a lansat noua platformă online „e-DAI”, prin intermediul căreia persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pct. 1-38 din Legea nr. 176/2010 vor putea completa și depune declarațiile de avere și de interese în format digital.

Astfel, în contextul lansării platformei online, ANI anunță că, până la data de 31 decembrie 2021, persoanele vizate pot completa și depune declarațiile de avere și de interese:

− În format electronic, certificate cu semnătură electronică calificată prin intermediul platformei e-DAI (în cazul în care deponentul nu deține încă o astfel de semnătură, acesta poate, până la finalul anului 2021, completa și transmite declarațiile prin platforma e-DAI, semnate olograf)  SAU

− În format letric și transmise Agenției Naționale de Integritate de către persoana responsabilă, în copie certificată „conform cu originalul”.

Începând cu 1 ianuarie 2022, toate persoanele prevăzute de lege vor avea obligația de a completa și depune declarațiile certificate cu semnătură electronică calificată, exclusiv prin intermediul platformei e-DAI.

Declarațiile de avere se fac în scris, pe propria răspundere, și cuprind drepturile și obligațiile declarantului, ale soțului/soției, precum și ale copiilor aflați în întreținere, și vor cuprinde toate datele și informațiile solicitate de formular (funcție, CNP, domiciliu etc.).

Declarațiile de avere se întocmesc după cum urmează:

− În cazul veniturilor se vor declara veniturile obținute în anul fiscal anterior încheiat la 31 decembrie (ex. salarii, dividende);

− În cazul celorlalte capitole din declarație, se va menționa situația la data declarării (ex. situație active financiare, bunuri mobile deținute, datorii etc.).

Pentru detalii suplimentare, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și ANI. Concursul pentru ocuparea funcției de Președinte al Agenției Naționale de Integritate

ANI. Termenul limită de depunere a declarațiilor de avere și de interese was last modified: iunie 9th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter