Anexa nr. I din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – modificări (O.U.G. nr. 58/2019)

9 iul. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 496

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificatActul modificatorSumar

Anexa nr. I din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

(M. Of. nr. 492 din 28 iunie 2017)

O.U.G. nr. 58/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative

(M. Of. nr. 553 din 5 iulie 2019)

– modifică: art. 5 alin. (3).

În M. Of. nr. 553 din 5 iulie 2019 s-a publicat O.U.G. nr. 58/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Vă prezentăm, în continuare, modificările, dar și completările aduse Anexei nr. I Cap. III lit. E din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

 

Art. 5 alin. (3) din Anexa nr. I Cap. III lit. E din Legea-cadru nr. 153/2017 (introdus prin O.U.G. nr. 58/2019)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 5 alin. (3) prevedea următoarele aspecte:

„(3) Destinațiile sumei prevăzute la alin. (1) se stabilesc de unitățile centrale ale cultelor recunoscute, împreună cu conducerile unităților de cult din afara granițelor, suma urmând a fi utilizată pentru asigurarea contribuției statului la salariile personalului clerical al respectivelor unități la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. Obligația de a justifica modul de utilizare a acestei sume revine unității centrale de cult din România, prin prezentarea la Secretariatul de Stat pentru Culte a documentelor prevăzute de normele legale în vigoare.”

 

Noua reglementare

Conferința națională de executare silită, ediția a XI-a, Online

Potrivit noii reglementări, art. 5 alin. (3) se modifică și va avea următorul conținut:

„(3) Destinațiile sumei prevăzute la alin. (1) se stabilesc de unitățile centrale ale cultelor recunoscute, împreună cu conducerile unităților de cult din afara granițelor, urmând a fi utilizată pentru completarea salariilor personalului clerical al respectivelor unități, inclusiv pentru plata tuturor contribuțiilor prevăzute de lege. Obligația de a justifica modul de utilizare a acestei sume revine unității centrale de cult din România, prin prezentarea la Secretariatul de Stat pentru Culte a documentelor prevăzute de normele legale în vigoare.”

Anexa nr. I din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – modificări (O.U.G. nr. 58/2019) was last modified: iulie 9th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter