Andrei Viorel Iugan: Individualizarea judiciară a pedepsei. Alternative la pedeapsa închisorii. Vasile Nemeș: Contracte. Legislație, jurisprudență, modele adnotate. Dan Lupașcu, Cristiana Mihaela Crăciunescu: Dreptul familiei, ediția a III-a, emendată și actualizată

15 ian. 2018
Vizualizari: 876
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Andrei Viorel Iugan:  Individualizarea judiciară a pedepsei. Alternative la pedeapsa închisorii

Andrei Viorel Iugan:  Individualizarea judiciară a pedepsei. Alternative la pedeapsa închisorii

Andrei Viorel Iugan: Individualizarea judiciară a pedepsei. Alternative la pedeapsa închisorii

Instituirea unei sancțiuni în caz de nerespectare a legilor este deosebit de importantă în cadrul unei societăți. Cu toate acestea, aplicarea unei pedepse mai mari sau mai mici decât o impun gravitatea faptei și persoana autorului este de natură a produce un efect total opus celui urmărit de legiuitor.

Din aceste considerente, individualizarea judiciară a pedepsei joacă un rol crucial în procesul penal din orice stat civilizat. Privarea de libertate ar trebui să aibă un caracter excepțional, urmând a fi dispusă doar atunci când scopul pedepsei nu poate fi atins în alt mod. Regula ar trebui să o reprezinte aplicarea unor modalități de individualizare neprivative de libertate, însoțite, după caz, de măsuri și obligații apte să asigure reintegrarea socială inculpatului.

Prezenta lucrare își propune să analizeze prevederile legislative din nouă legislație penală referitoare la modalitățile de individualizare neprivative de libertate atât din punct de vedere teoretic, cât și prin prisma situațiilor care au apărut în practica judiciară în ultimii 3 ani și jumătate.

Totodată, sunt formulate și numeroase propuneri de lege ferenda apte de a contribui la îmbunătățirea cadrului normativ, fiind prezentate și soluții din legislația altor state care pot fi adaptate cu succes în legislația românească.

Lucrarea „trage un semnal de alarma” asupra crizei sistemului de probațiune din România, acesta fiind în prezent incapabil, datorită subfinanțării, să contribuie la reintegrarea socială a celor care au comis infracțiuni.

Lucrarea se adresează în primul rând practicienilor, prin numeroasele probleme practice pe care le prezintă, dar și studenților, masteranzilor, precum și tuturor celor pasionați de dreptul penal.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Vasile Nemeș: Contracte. Legislație, jurisprudență, modele adnotate 

Vasile Nemeș: Contracte. Legislație, jurisprudență, modele adnotate

Vasile Nemeș: Contracte. Legislație, jurisprudență, modele adnotate

Prezenta culegere reunește prevederile legale referitoare la contractele uzuale, extrase din Codul civil, Legea nr. 190/1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare, O.G. nr. 51/1997 privind operațiunile de leasing și societățile de leasing, O.G. nr. 52/1997 privind regimul juridic al francizei, Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, Legea societăților nr. 31/1990, Legea nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură, O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, Codul muncii, Legea nr. 78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România, Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, O.G. nr. 21/2007 privind instituțiile și companiile de spectacole sau concerte, precum și desfășurarea activității de impresariat artistic, Legea nr. 64/1991 privind brevetele de invenție, Legea nr. 129/1992 privind protecția desenelor și modelelor, Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, Statutul profesiei de avocat, Legea nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator și din alte acte normative.

Fiind special concepută pentru a deveni un instrument de lucru esențial (și, totodată, ușor de utilizat) în activitatea zilnică a practicianului, lucrarea a fost completată cu dispoziții fiscale aferente contractelor în cauză, cu jurisprudența relevantă și cu contracte-model însoțite de scurte note, precizări etc.

 

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Dan Lupașcu, Cristiana Mihaela Crăciunescu: Dreptul familiei, ediția a III-a, emendată și actualizată

Dan Lupașcu, Cristiana Mihaela Crăciunescu: Dreptul familiei, ediția a III-a, emendată și actualizată

Dan Lupașcu, Cristiana Mihaela Crăciunescu: Dreptul familiei, ediția a III-a, emendată și actualizată

Noua ediție a lucrării aduce o abordare mai amplă a instituțiilor noi pe care Codul civil le reglementează în domeniul dreptului familiei, îmbogățită cu interpretări jurisprudențiale și cu o interesantă problematică pe care aplicarea acestora a generat-o. Corelarea dispozițiilor de fond cu noile norme procedurale reglementate de actualul Cod de procedură civilă, precum și cu legislația conexă și jurisprudența C.E.D.O. în materie conferă utilitate sporită acestei lucrări, atât pentru studenți, cât și pentru practicienii dreptului. Nu în ultimul rând, noul format, incluzând repere cuprinse în casete marginale, facilitează studiul, asigurând un plus de accesibilitate întregului material.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Andrei Viorel Iugan: Individualizarea judiciară a pedepsei. Alternative la pedeapsa închisorii. Vasile Nemeș: Contracte. Legislație, jurisprudență, modele adnotate. Dan Lupașcu, Cristiana Mihaela Crăciunescu: Dreptul familiei, ediția a III-a, emendată și actualizată was last modified: ianuarie 15th, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: