Andreea Ciurea, Andrea-Annamaria Chiș: Teste-grilă, Minispețe pentru examenele de admitere în profesiile juridice, Drept procesual civil. Andrei Pap: Cauze celebre și soluții inedite ale instanțelor în materie civilă. Bogdan Dumitrache, Nicolae-Horia Țiț: Legea nr. 77/2016 privind darea în plată

31 iul. 2017
Vizualizari: 1232
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Andreea Ciurea, Andrea-Annamaria Chiș: Teste-grilă, Minispețe pentru examenele de admitere în profesiile juridice, Drept procesual civil

Andreea Ciurea, Andrea-Annamaria Chiș: Teste-grilă, Minispețe pentru examenele de admitere în profesiile juridice, Drept procesual civil

Andreea Ciurea, Andrea-Annamaria Chiș: Teste-grilă, Minispețe pentru examenele de admitere în profesiile juridice, Drept procesual civil

DESPRE LUCRARE:
Grilele și-au demonstrat utilitatea și eficiența atât în procesul de învățământ juridic, cât și în cadrul examenelor și concursurilor care au drept scop selectarea candidaților ce vor să îmbrățișeze o profesie juridică; acestea prezintă avantaje precum: posibilitatea verificării într-un timp scurt a unei arii vaste din tematica de examen, rapiditatea și ușurința corectării, obiectivitatea evaluării și acuratețea rezultatelor afișate etc.

PUNCTELE FORTE ALE LUCRĂRII:
-suplimentarea numărului de grile și minispete;
-minispețele, prezente încă de la a doua ediție, conferă lucrării și un pronunțat caracter practic;
-explicații ale variantelor de răspuns, încă de la prima ediție, precum și trimiteri la texte legale sau la lucrări din doctrină relevante, astfel încât cei interesați să înțeleagă opțiunile autorilor;
-grilele/minispețele au trei variante de răspuns, dintre care una sau două pot fi corecte, așa încât reprezintă un instrument util atât pentru pregătirea examenului la disciplina de drept procesual civil, cât și pentru susținerea examenelor de admitere în profesiile juridice, având în vedere structura acestor examene;
-împărțită în două părți, una reprezentând teste de verificare a cunoștințelor pe instituții juridice și o parte de teste recapitulative, după modelul examenelor de admitere în profesiile juridice: aceea de avocat și aceea de judecător, respectiv procuror, cele două autoare fiind avocat, respectiv judecător, în afara funcției de profesor;
-răspunsuri motivate pentru grilele/minispetele din 2015 (examenul de primire în profesia de avocat, concursul de admitere la INM).
PUBLICUL ȚINTĂ:
Lucrarea Teste-grilă pentru examenele de admitere în profesiile juridice. Drept procesual civil este utilă atât studenților facultăților de drept, pentru examenul de licență, sau absolvenților facultăților de drept, pentru examenele de admitere în profesiile juridice, definitivare sau promovare în profesiile juridice, cât și juristului profesionist care dorește să-și verifice la un moment dat cunoștințele. La elaborarea lucrării s-a avut în vedere tematica la disciplina Drept procesual civil, elaborată de Institutul Național al Magistraturii pentru concursul de admitere în magistratură din august-octombrie 2016.

DESPRE AUTORI:
Fiind scrisă de doi profesori de procedură civilă, cu experiență în predarea acestei discipline nu doar studenților, ci și practicienilor, lucrarea și-a propus să fie un instrument de înțelegere, recapitulare și memorare a multiplelor detalii cuprinse în reglementarea acestei discipline.

Andreea CIUREA – lector universitar doctor la Facultatea de Drept a Universității „Transilvania” din Brașov; avocat în cadrul Baroului Brașov.
Andrea-Annamaria CHIȘ – lector universitar doctor, titular al disciplinei Drept procesual civil la Facultatea de Drept a Universității „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca; judecător la Curtea de Apel Cluj, Secția I civilă.

ULTIM SFAT:
În cadrul examenelor, completați grilele pe măsură ce le rezolvați și nu încercați să revedeți răspunsurile la finalul testelor, pentru că, în loc să fiți mai concentrați în câteva minute de revizuire, riscați să bulversați ce ați realizat în aproape o oră de muncă atentă.
Va dorim spor la învățat și să simțiți bucuria cât mai multor răspunsuri corecte!

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Andrei Pap:  Cauze celebre și soluții inedite ale instanțelor în materie civilă

Andrei Pap: Cauze celebre și soluții inedite ale instanțelor în materie civilă

Andrei Pap: Cauze celebre și soluții inedite ale instanțelor în materie civilă

După publicarea culegerii de jurisprudență „Cauze celebre și soluții inedite ale instanțelor de contencios administrativ și fiscal”, care s-a bucurat de un real succes în rândul practicienilor dreptului administrativ și fiscal, autorul a înțeles să realizeze și prezenta culegere, în care să expună în rezumat unele dintre cele mai interesante hotărâri judecătorești pronunțate în materie civilă în perioada 2011-2016.

Lucrarea cuprinde hotărâri judecătorești în materia adopției, a proprietății, a răspunderii civile contractuale și răspunderii civile delictuale, iar cititorul va putea observa că motivarea soluțiilor pronunțate de către instanțele de judecată surprinde în cel mai plăcut mod. Totodată, trebuie precizat că au fost relevate hotărâri judecătorești prin care instanțele civile au soluționat diverse acțiuni și/sau ordonanțe președințiale iar soluțiile astfel pronunțate, putem spune, fără teama de a greși, că sunt realmente inedite.

Autorul își exprimă convingerea că și prezenta culegere de jurisprudență va fi utilă, atât teoreticienilor, dar mai ales practicienilor dreptului civil, motiv pentru care își propune ca următoarea ediție a lucrării să cuprindă un număr și mai mare de hotărâri judecătorești.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

  Bogdan Dumitrache, Nicolae-Horia Țiț: Legea nr. 77/2016 privind darea în plată

Bogdan Dumitrache, Nicolae-Horia Țiț: Legea nr. 77/2016 privind darea în plată

Bogdan Dumitrache, Nicolae-Horia Țiț: Legea nr. 77/2016 privind darea în plată

În contextul scopului sau declarat – și anume acela de a echilibra riscurile izvorând din contractul de credit –, Legea nr. 77/2016 privind darea în plată, evocând dezideratul suprimării unei „crize a contractului”, își reclamă, cu stringența, o matrice aplicativă imediată și viabilă.

Dincolo de relativa incertitudine, alimentată prin atacurile desfășurate pe calea excepțiilor de neconstituționalitate, nouă lege impune însă interpretului, și îndeosebi practicianului, identificarea unei paradigme ce nu-și poate permite luxul unei abordări pur teoretice, sustrase necesității de a se da efect, concret și real, dispozițiilor legale în vigoare.

Valorificând, conjugat, perspectiva trinomică a profesiunilor acestora – judecător, executor judecătoresc, avocat – autorii, detașându-se de influența opiniilor (exagerbat și păgubitor) tributare intereselor (legitime) ale creditorilor și ale debitorilor consumatori, reușesc să ofere un registru concret de interpretare și aplicare a Legii nr. 77/2016.

Prin comentariile aplicate la dispozițiile noii legi, prin corelarea textelor acesteia, dar și prin identificarea unor conexiuni ameliorative cu prevederile codurilor civil și de procedură civilă – creând o complementaritate necesară îndeosebi cu regulile specifice procedurii de executare silită – lucrarea „Legea nr. 77/2016 privind darea în plată. Comentarii pe articole” vine în sprijinul atât al activității practicienilor – judecători, avocați, executori judecătorești, notari, consilieri juridici –, cât și al demersului oricărei persoane care dorește să se prevaleze, într-un sens sau altul, de prevederile legii privind darea în plată.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Andreea Ciurea, Andrea-Annamaria Chiș: Teste-grilă, Minispețe pentru examenele de admitere în profesiile juridice, Drept procesual civil. Andrei Pap: Cauze celebre și soluții inedite ale instanțelor în materie civilă. Bogdan Dumitrache, Nicolae-Horia Țiț: Legea nr. 77/2016 privind darea în plată was last modified: iulie 31st, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: