ANCPI. Noi măsuri pentru accelerarea înregistrării proprietăților din România

19 feb. 2021
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 114

Potrivit site-ului oficial (www.ancpi.ro), Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a dispus noi măsuri pentru accelerarea înregistrării proprietăților din România, în contextul pandemiei de COVID-19. În acest sens, va exista posibilitatea prelungirii termenelor contractelor de finanțare încheiate în 2019 și 2020.

Astfel, procedura privind modalitatea de alocare a sumelor, precum și raportarea de către beneficiari a stadiului de execuție a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică inițiate de unitățile administrativ-teritoriale, aprobate prin Ordinul directorului general al ANCPI nr. 819/2016, a fost actualizată ca urmare a modificării Legii nr. 7/1996.

Totodată, prin noua modificare se stabilește posibilitatea prelungirii termenelor contractelor de finanțare încheiate între ANCPI și primării, în ultimul trimestru al anului 2019 și pe parcursul anului 2020, până la data de 30 noiembrie 2021, doar doar în cazul contractelor pentru care a fost emis Procesul verbal de recepție cantitativă și calitativă aferent Livrării nr. 1 «Documentele tehnice ale cadastrului – copie spre publicare» și care aveau termen 31 mai 2021.

Nu în ultimul  rând, o altă modificare legislativă prevede că, odată cu intrarea în vigoare a următoarelor finanțări, în cazul imobilelor cu proprietari neidentificați, subiect al înscrierii provizorii a UAT, se va deconta 10% din prețul contractat pentru un imobil.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și ANCPI încurajează primăriile să efectueze anumite lucrări de specialitate în domeniul cadastrului prin angajații proprii

ANCPI. Noi măsuri pentru accelerarea înregistrării proprietăților din România was last modified: februarie 19th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter