ANAF: Supune dezbaterii publice Formularul 108

26 oct. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 439

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În data de 24 octombrie 2017, pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (www.anaf.ro), ANAF a anunțat faptul că supune dezbaterii publice Formularul 108.

Potrivit celor menționate de ANAF, orice reprezentanță a unei/unor persoane juridice străine datorează un impozit anual în sumă de 18.000 lei, care se declară și se plătește la bugetul de stat până în ultima zi a lunii februarie, inclusiv, a anului de impunere, potrivit noilor reglementari ale Codului Fiscal.

Campania Back to  Law School

În situația înființării/desființării reprezentanței impozitul datorat pentru anul de impunere se calculează proporțional cu numărul de luni de funcționare a reprezentanței și se declară în
termen de 30 de zile de la data la care aceasta a fost înființată/desființată, după caz.

În vederea administrării unitare a impozitului pe reprezentanță și a prelucrării automate a declarațiilor fiscale, prin proiectul de ordin supus dezbaterii publice, se propune aprobarea modelului și conținutului formularului 108 „Declarație privind impozitul pe reprezentanță”, precum și a instrucțiunilor de completare a acestuia.

De asemenea, ANAF reamintește faptul că, începând cu data de 1 ianuarie 2018, potrivit prevederilor O.G. nr.25/2017, se modifică dispozițiile Capitolului III „Impozitul pe reprezentanțe” de la Titlul VI din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Astfel, modificările legislative au vizat, în principal, aspecte referitoare la stabilirea, declararea și plata impozitului anual datorat de reprezentanța unei/unor persoane juridice străine, autorizată să funcționeze în România.

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise în scris la Serviciul Comunicare, Relații Publice și Mass-Media – cu mențiunea „Conf.Legii nr.52/2003”, la următoarele adrese:

• Prin scrisori la adresa poștală: Agenția Națională de Administrare Fiscalã, str. Apolodor nr. 17, sector 5 București 050741 – la Serviciul Comunicare, Relații Publice și Mass-Media;

• Prin email la adresa: [email protected]

Sursa informației

ANAF: Supune dezbaterii publice Formularul 108 was last modified: octombrie 26th, 2017 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter