[UPDATE: Principalele modificări] ANAF. Registrul central electronic pentru conturi bancare, operațional din 11 ianuarie 2021

11 ian. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
324 views
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 11 ianuarie 2021: Principalele modificări

Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF (www.anaf.ro) a anunțat că Registrul central electronic pentru conturi bancare și conturi de plăți identificate prin IBAN este operațional din 11 ianuarie 2021.

De asemenea, ANAF a informat despre noul articol introdus în Codul de procedură fiscală, art. 61¹, care vizează extinderea sferei de aplicare a acestuia, astfel încât, pe lângă instituțiile de credit, sunt obligate să transmită o serie de date și informații și instituțiile emitente de monedă electronică și instituțiile de plată.

Totodată, prin O.U.G. nr. 111/2020 se reglementează și înființarea Registrului central electronic pentru conturi bancare și conturi de plăți identificate prin IBAN, care permite identificarea tuturor persoanelor fizice sau juridice care dețin sau controlează conturi de plăți și conturi bancare identificate prin IBAN.

ANAF avea acces la conturile bancare și anterior transpunerii Directivei Europene sus-menționate, așa cum prevede Legea nr. 207/2015, privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF (www.anaf.ro) a anunțat că Registrul central electronic pentru conturi bancare și conturi de plăți identificate prin IBAN va fi operațional din 11 ianuarie 2021.

Astfel, operaționalizarea se realizează în conformitete cu prevederile O.U.G. nr. 111/2020, iar potrivit acestora, entitățile raportoare prevăzute de art. 61 din Legea nr. 207/2015, în termen de 10 zile de la operaționalizarea Registrului, au obligația de a transmite organului fiscal central toate informațiile prevăzute la art. VIII alin. (1) din O.U.G. sus-menționată.

 

Pentru a vizualiza comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și ANAF. Procedura de întocmire, avizare și aprobare a raportului de inspecție fiscală

[UPDATE: Principalele modificări] ANAF. Registrul central electronic pentru conturi bancare, operațional din 11 ianuarie 2021 was last modified: ianuarie 11th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter