ANAF. Proiect: Ordin pentru modificarea OPANAF nr. 2921/2016 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare fiscală a unui subiect de drept fiscal care nu şi-a îndeplinit obligaţia de înregistrare fiscală, potrivit legii

7 dec. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 127

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordin al președintelui ANAF pentru modificarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 2921/2016 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare fiscală, din oficiu sau la cererea altei autorități care administrează creanțe fiscale, a unui subiect de drept fiscal care nu și-a îndeplinit obligația de înregistrare fiscală, potrivit legii.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Ordinului:

Art. I − Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 2921/2016 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare fiscală, din oficiu sau la cererea altei autorități care administrează creanțe fiscale, a unui subiect de drept fiscal care nu și-a îndeplinit obligația de înregistrare fiscală, potrivit legii, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 850 din 26 octombrie 2016, se modifică, după cum urmează:

1. La Anexa nr.1, secțiunea B, punctul 3 se modifică și va avea următorul cuprins:

„3. Dacă înregistrarea fiscală se realizează din oficiu, pe baza constatărilor organelor de control fiscal, acestea transmit compartimentului de specialitate o solicitare motivată, însoțită de copii de pe actele care au stat la baza formulării solicitării. Solicitarea se semnează de conducătorul organului de control fiscal.”.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

2. La Anexa nr.1, secțiunea B, punctul 7, litera a) se modifică și va avea următorul cuprins:

„a) constatări ale organelor de control fiscal;”.

Art. II − Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. III − Direcția generală proceduri pentru administrarea veniturilor, Direcția generală antifraudă fiscală, Direcția generală de administrare a marilor contribuabili, precum și direcțiile generale regionale ale finanțelor publice și unitățile fiscale subordonate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Pentru mai multe detalii referitoare la proiect și referatul de aprobare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

Vezi și ANAF. Proiect: Ordin pentru modificarea Anexei nr. 2 la OPANAF nr. 631/2016 pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare de înregistrare/anulare a înregistrării în scopuri de TVA

ANAF. Proiect: Ordin pentru modificarea OPANAF nr. 2921/2016 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare fiscală a unui subiect de drept fiscal care nu și-a îndeplinit obligația de înregistrare fiscală, potrivit legii was last modified: decembrie 7th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.