ANAF. Proiect: Ordin pentru aprobarea Procedurii privind organizarea și înscrierea în cadrul Registrului RO e-Factura

29 oct. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 152

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a supus dezbaterii publice Proiectul de ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală pentru aprobarea Procedurii privind organizarea și înscrierea în cadrul Registrului RO e-Factura, precum și a modelului, conținutului și instrucțiunilor de completare ale formularului (084) „Cerere privind înregistrarea în Registrul RO e-factura/renunțare la cererea privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura”.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Ordinului:

Art. 1 – Se aprobă Procedura privind organizarea și înscrierea în cadrul Registrului RO e-Factura, prevăzută în anexa nr.1.

Art. 2 – Se aprobă modelul și conținutul formularului (084) «Cerere privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura/renunțarea la cererea privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura», prevăzut în anexa nr. 2.

Art. 3 – Formularul prevăzut la art. 2 se completează și se transmite conform instrucțiunilor de completare prevăzute în anexa nr. 3.

Art. 4 – Caracteristicile de editare, modul de difuzare, de utilizare și de păstrare a formularului menționat la art. 2 sunt prevăzute în anexa nr. 4.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

Art. 5 – Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 6 – Direcția generală proceduri pentru administrarea veniturilor, Direcția generală de administrare a marilor contribuabili, precum și direcțiile generale regionale ale finanțelor publice și unitățile fiscale subordonate acestora vor lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Art. 7 – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

 

Pentru mai multe detalii referitoare la proiect, referat de aprobare și anexe, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și ANAF. Accesul în incinta agenției și a sediilor structurilor subordonate se va face conform H.G. nr. 1130/2021

ANAF. Proiect: Ordin pentru aprobarea Procedurii privind organizarea și înscrierea în cadrul Registrului RO e-Factura was last modified: octombrie 29th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter