ANAF. Proiect: Ordin pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului achizițiilor de locuințe cu cota redusă de TVA de 5%

25 ian. 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 67

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului achizițiilor de locuințe cu cota redusă de TVA de 5%.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Ordinului:

„Art. 1 – Se aprobă «Procedura privind organizarea Registrului achizițiilor de locuințe cu cota redusă de TVA de 5%», prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2 – Referirile la Codul fiscal din cuprinsul prezentului ordin reprezintă trimiteri la titlul VII «Taxa pe valoarea adăugată» al Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 3 – Organele fiscale au acces la informațiile înscrise în Registrul achizițiilor de locuințe cu cota redusă de TVA de 5%, conform competențelor care le revin potrivit legii.

Art. 4 – Structurile competente din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Direcția generală de administrare a marilor contribuabili, direcțiile generale regionale ale finanțelor publice și organele fiscale din subordine vor lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

Art. 5 – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

 

Pentru mai multe detalii referitoare la proiect, referatul de aprobare și anexe, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și ANAF. Legea bugetului de stat nr. 317/2021. Buletin informativ din perioada 27 decembrie 2021-7 ianuarie 2022

ANAF. Proiect: Ordin pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului achizițiilor de locuințe cu cota redusă de TVA de 5% was last modified: ianuarie 25th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter