ANAF. Proiect: Ordin pentru aprobarea Procedurii de înregistrare în scopuri de TVA, potrivit prevederilor art. 316 alin. (1) lit. a), b) sau c) din Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare

25 ian. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 92

Potrivit site-ului oficial (www.anaf.ro), luni, 25 ianuarie 2021, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală pentru aprobarea Procedurii de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, potrivit prevederilor art. 316 alin. (1) lit. a), b) sau c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Ordinului:

ART.1Se aprobă Procedura de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, potrivit prevederilor art.316 alin (1) lit. a), b) sau c) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, prevăzută în anexa, care face parte integrantă din prezentul ordin.

ART.2(1) Referirile la Codul fiscal din cuprinsul prezentului ordin reprezintă trimiteri la titlul VII „Taxa pe valoarea adăugată” din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, iar referirile la normele metodologice reprezintă trimiteri la titlul VII din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2016, cu modificările și completările ulterioare.

(2) Referirile la Codul de procedură fiscală reprezintă trimiteri la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

ART.3(1) Înregistrarea în scopuri de TVA a persoanei impozabile, care solicită înregistrarea în scopuri de TVA conform art. 316 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, se consideră valabilă începând cu data comunicării certificatului de înregistrare în scopuri de TVA.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

(2) Înregistrarea în scopuri de TVA a persoanei impozabile, care solicită înregistrarea în scopuri de TVA conform art. 316 alin. (1) lit. b) și lit. c) din Codul fiscal, se consideră valabilă începând cu prima zi a lunii următoare celei în care persoana impozabilă solicită înregistrarea.

Pentru mai multe detalii referitoare la proiect, precum și la referatul de aprobare și anexă, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și ANAF. OPANAF nr. 51/2020 pentru modificarea și completarea formularelor 100 și 710 a fost transmis la Monitorul Oficial

ANAF. Proiect: Ordin pentru aprobarea Procedurii de înregistrare în scopuri de TVA, potrivit prevederilor art. 316 alin. (1) lit. a), b) sau c) din Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare was last modified: ianuarie 25th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter