ANAF. Proiect: Ordin pentru aprobarea modelului de Decont de taxă pe valoarea adăugată (formular 300)

28 iul. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 82

Conform site-ului oficial (www.anaf.ro), miercuri, 28 iulie 2021, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală pentru aprobarea modelului de Decont de taxă pe valoarea adăugată (formular 300).

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Ordinului:

Art. 1 − Se aprobă modelul și conținutul formularului (300) „Decont de taxă pe valoarea adăugată”, prevăzut în anexa nr. 1.

Art. 2 − Formularul prevăzut la art. 1 se completează și se depune conform instrucțiunilor de completare prevăzute în anexa nr. 2.

Art. 3 Caracteristicile de tipărire, modul de utilizare și păstrare ale formularului prevăzut la art.1 sunt stabilite în anexa nr. 3.

Art. 4Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 5 − Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care efectuează în perioada de raportare numai operațiuni în interiorul țării pot opta pentru completarea formularului de decont simplificat, prin bifarea căsuței corespunzătoare din programul de asistență pus la dispoziție pe pagina de internet a Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Art. 6 Decontul de taxă pe valoarea adăugată prevăzut la art. 1 se utilizează începând cu declararea obligațiilor fiscale aferente lunii iulie 2021.

Art. 7Referirile la Codul fiscal din cuprinsul prezentului ordin reprezintă trimiteri la titlul VII „Taxa pe valoarea adăugată” din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, iar referirile la normele metodologice reprezintă trimiteri la Titlul VII „Taxa pe valoarea adăugată” din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2016, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 8 Structurile competente din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Direcția generală de administrare a marilor contribuabili, direcțiile generale regionale ale finanțelor publice și organele fiscale centrale din subordine vor lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

(…)

Pentru mai multe detalii referitoare la proiectreferat de aprobare și anexe, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și ANAF. Ordin pentru reglementarea unor aspecte contabile. Buletin informativ din perioada 12-16 iulie 2021

ANAF. Proiect: Ordin pentru aprobarea modelului de Decont de taxă pe valoarea adăugată (formular 300) was last modified: iulie 28th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter