ANAF. Proiect: Ordin pentru aprobarea formularului tipizat „Proces-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor” utilizat în activitatea de verificare a situației fiscale personale

11 iun. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 99

Potrivit site-ului oficial (www.anaf.ro), vineri, 11 iunie 2021, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală pentru aprobarea formularului tipizat „Proces-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor” utilizat în activitatea de verificare a situației fiscale personale.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Ordinului:

ART. 1 (1) Se aprobă formularul tipizat «Proces-verbal de constatare  și sancționare  a contravențiilor»,  prevăzut în anexa nr. 1.

(2) Formularul prevăzut la alin. (1) este utilizat de către inspectorii fiscali cu atribuții de verificare a situației fiscale.

ART. 2Caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, de utilizare și de păstrare a formularului «Proces-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor», cod 14.13.42.13/PVCSC, sunt prevăzute în anexa nr. 2.

ART. 3 Formularul prevăzut la art. 1 alin. (1) are regim special și se tipărește prin unități specializate, pe baza comenzilor primite din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală pentru Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice și din partea direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice pentru serviciile de verificări fiscale din cadrul acestora.

ART. 4Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.

ART. 5La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 2313/2016 din 3 august 2016 pentru aprobarea formularului tipizat «Proces-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor» utilizat de inspectorii din cadrul Direcției generale control venituri persoane fizice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 596 din 5 august 2016.

ART. 6Direcția generală control venituri persoane fizice și direcțiile generale regionale ale finanțelor publice duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin. (…)”

Pentru mai multe detalii referitoare la proiect și la referatul de aprobare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și ANAF. Proiect: Ordin privind modificarea Ordinului nr. 4077/ 2020 pentru aprobarea procedurii de întocmire, avizare și aprobare a raportului de inspecție fiscală

ANAF. Proiect: Ordin pentru aprobarea formularului tipizat „Proces-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor” utilizat în activitatea de verificare a situației fiscale personale was last modified: iunie 11th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter